Свързани новини

04.06.2012 16:29

Проверяваме в реално време кога идва транспортът

Видян 4795 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В сайта www.sofiatraffic.bg вече може да се проверява движението на градския транспорт в реално време, информираха от Центъра за градска мобилност (ЦГМ). В секцията Виртуални табла  може да се провери как се движат превозните средства и кога ще пристигнат на интересуващата ви спирка. Изчисленията се правят в реално време и показват не само кога точно ще дойде транспортът, но и в колко часа и минути ще пристигнат следващите автобуси, трамваи или тролейбуси. Справката показва също карта на спирката и има ли климатизация в превоза. До края на месеца на виртуалните табла ще има още една полезна опция - ще може да се вижда движението на нископодови превозни средства, казаха от ЦГМ.  Така хората с двигателни увреждания ще могат да се ориентират  в кой момент на спирката ще пристигне удобен за тях превоз. Посочени са и актуалните промени в разписанията и в маршрутите на столичния транспорт.


На сайта може да се намери и пълна информация за различните тарифи и абонаментни планове за пътуване с градския транспорт. С новите гъвкави системи за тарифиране пътуването вече може да струва само 50 стотинки. Дадена е информация и за най-новите услуги - бизнес и семейни пакети, с които се облекчават фирмените разходи и се улеснява семейният бюджет, съобщиха още от ЦГМ.


Любителите на колоезденето пък могат да видят подробна велосипедна информационна карта в уеб-страницата на дружеството. Освен, че са посочени велоалеите в София, могат да се открият и велопаркингите, велосервизите, местата за отдих и др.


Полезна информация има и за притежателите на автомобили. Онлайн те могат да проверят къде могат да паркират с винетки, да видят новите зони за паркиране или да направят проверка за репатриран автомобил.   


Sofiatraffic.bg има английска версия, както и мобилна версия- www.m.sofiatraffic.bg


Друга възможност за получаване на актуална информация за градския транспорт е горещият телефон 0700 13 233, напомнят от ЦГМ.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Венко Сабрутев

ППДБ иска комисия за пътната карта и Турски поток

ПП-ДБ са внесли проект на решение за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на вашите хоризонти

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на