Свързани новини

01.06.2012 13:36

Държавата върнала 100 хил. лв. на Братя Галеви

Видян 1245 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Издирваните дупнишки бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов са прибрали от държавата 100 000 лева, след като съдът в Кюстендил е променил мерките им за неотклонение от парична гаранция във възможно най-леката - "подписка".


Това е съобщила министърът на правосъдието Диана Ковачева на заседанието на кабинета в сряда, стана ясно от публикуваната стенограма.


"Това, което ние научихме и не знаехме до този момент, е във връзка с мярката за неотклонение на Братя Галеви, а именно – до този момент ние мислехме, че става въпрос за парична гаранция в размер на 50 000 лева за всеки от тях. От момента, в който съдът е постановил това свое решение, държавата е била длъжна да освободи паричната гаранция. Това означава, че стоте хиляди лева, които се смяташе досега, че са налични като парична гаранция и могат да бъдат усвоени от държавата в резултат на отклоняването им, на практика са им върнати", обяснява Ковачева.


Галев и Христов са издирвани безуспешно от началото на май, след като бяха осъдени на 5 и 4 години затвор за рекет и изнудване, но изчезнаха преди да бъдат задържани.


Във връзка с променената мярка за неотклонение на бизнесмените Министерство на правосъдието е поискало от всички окръжни и апелативни съдилища в София да дадат информация за своята практика при постановяването на мерки за неотклонение.


"Това, което ние установихме, е, че има противоречива практика в съдилищата. По повод на това аз в качеството си на министър на правосъдието изготвям един проект и тази седмица ще го изпратя до Върховния касационен съд с питане за постановяване на тълкувателно решение от страна относно противоречива съдебна практика при решаване на въпросите за мерките за неотклонение", допълва Диана Ковачева.


Преди няколко дни от полицията в Кюстендил съобщиха, че колата на сина на Лидия Павлова - един от свидетелите по делото срещу дупнишките бизнесмени, е била запалена.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци