Свързани новини

18.05.2012 16:38

Започва 48-ият Конгрес на БСП

Видян 1191 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Алтернативния път „За нова социална България” предстои да очертае тази събота и неделя БСП на 48-ия Конгрес на партията. Повече от 800 делегати от цялата страна ще се съберат в зала 1 на НДК в София, натоварени от членовете и симпатизантите на БСП с отговорната задача да излязат с единна визия за политическото развитие на партията и на страната. БСП със самочувствие поглежда напред и към предстоящите парламентарни избори, които ще бъдат решаващи за перспективата пред България.  


В началото на Конгреса, който започва в 10.00 часа, председателят на НС на БСП Сергей Станишев ще представи своя политически доклад пред делегатите - „За състоянието на страната и задачите на БСП”. В него той ще очертае стратегическите стъпки, които трябва да предприеме партията, за да даде ясна алтернатива на българите. Очаква се Сергей Станишев  да  зададе политиките, които ще променят България. Ще бъде отчетена дейността на Националния съвет и на ОПКК за периода между 47-ия и 48-ия Конгрес, както и работата на БСП в парламента.


Конгресът на БСП предстои да приеме политическа резолюция „Съвременната криза и България утре – отговорът на социалистите”. Докато ГЕРБ дърпа страната ни към дъното на европейските класации и носи на българите обедняване и безизходица, социалистите ще дадат своята ясна заявка за алтернатива – левият проект за социална държава. Задача на задачите според БСП е изграждането на България като модерна европейска държава, държава - на гражданите и за гражданите. БСП е категорична, че трябва да се изхвърли от употреба „мутренския” тип управление.


С политическата резолюция „Действена БСП за демократична промяна” Конгресът ще отправи посланието- БСП е готова да поеме отново отговорността си като партия на промяната. Социалистите са категорични, че е неотложна демократичната промяна в управлението на страната. Съзнавайки, че тя зависи от кондицията и силата на партията, те насърчават промяната и обновлението в БСП, както и  продължаването на организационната реформа.


Конгресът ще отправи специален призив „Предстоящите избори – по волята на гражданите”. В него БСП предупреждава за опасността  българите да станат плячка на мними авторитети, да гласуват не хората, а парите, да бъде подменена свободната воля на гражданите. Управляващите знаят залога на следващите избори и няма да се посвенят да подменят вота на избирателите, изтъкват социалистите. Те изразяват готовност да търсят широко политическо и гражданско съгласие с партиите и неправителствените организации - по законите, провеждането и контрола на изборния процес. Според БСП са необходими общи усилия срещу нарушенията, фалшификациите и манипулациите на изборите.


Социалистите ще изберат и национални органи на БСП.


В най- висшия форум на партията ще участват 842-ма делегати- 107 от тях са на възраст до 35 години, 771 са с висше образование. Най- младият делегат на Конгреса е Димитрина Стоянова (родена през 1992г.), а най- възрастният делегат е Ангел Гроздин  (роден през 1932г.). Поканени са да присъстват повече от 2500 гости. Събитието ще отразяват над 200 журналисти.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще