Свързани новини

14.05.2012 17:52

Над 1 млрд. лв. чакат за Конкурентоспособност

Видян 1466 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът Бойко Борисов инспектира Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, за да разбере къде и как да подаде необходимите 12 документа за кандидатстване по оперативна програма Конкурентоспособност.
Министър-председателят пристигна заедно с министъра на икономиката Делян Добрев и социалния министър Тотю Младенов по повод сливането на междинното звено и Управляващия орган.
Размерът на договорените средства за 2012-а по програмата са 502 485 274 евро, а размерът на средствата за договаряне до края на следващата година се оценяват на 659 730 288 евро.
„Целта на експертите е до края на годината около 80 % от средствата за програмата да бъдат договорени, а догодина – повече от 100%. По този начин дори и при отпадане на някои от проектите, ще има резервни, за да може българският бизнес да усвои целия наличен ресурс“, обясни Добрев.
„Над 1 млрд. лв. чакат да бъдат усвоени по Конкурентоспособност“, каза  премиерът Борисов. „Още веднъж се обръщам днес към младите хора до 29 г., към фирми и към организации – всеки млад човек всеки месец може да получава между 400 лв. и 1200 лв. плюс осигуровките, за да повишава своята квалификация“, подчерта той.
„Това трябва да достигне до всички млади хора, които са без работа - за 6 месеца повишаване на квалификацията им се повишават с 50% шансовете за започване на работа“, каза още министър-председателят.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

лъв