Свързани новини

07.05.2012 17:19

Всички карти вече електронни

Видян 1672 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От началото на май всички абонаментни карти по редовна тарифа се продават и зареждат на електронен носител. Това припомниха от Център за градска мобилност. Промяната се прави за удобство на пътиците, тъй като елекронната карта е по-лесна за употреба, както и по-издържлива на външни влияния. Електронните карти могат да бъдат персонализирани или неперсонализирани. Персонализираните карти са по-евтини от неперсонализираните. Но за да станете притежател на такава карта, трябва да попълните заявление и да предоставите своя снимка. Освен по-ниската цена друг важен плюс на персонализираната карта е, че при кражба или загуба, тази карта може да бъде блокирана и преиздадена, без да губите абонамента, за който сте платили. От Център за градска мобилност дават ценни указания за използване на електронната карта: Как мога да разбера докога е валидна електронната ми карта: 1.От фискалния бон, който получавам при за купуването на картата 2.От валидаторите в трамвая и тролейбуса 3.Едномесечна карта, закупена например на 9 число от месеца е валидна до 8 число на следващия месец включително (карта закупена на 9 май е валидна до 8 юни включително). Същото правило важи при картите за два или повече месеци.


 


Как да използвам електронната си карта в:


 


Метрото: Доближавам карта до валидатора на входа на метрото, докато се отвори бариерата;


 


 


Автобуса: Предоставям картата си единствено при поискване от контрольорите в превозните средства;


 


 


В трамвая, в тролейбуса: Доближавам картата до валидатора при вратите на превозното средство, докато валидаторът светне в зелено. Ако имам проблем с картата, как да постъпя? Ако електронната ви карта е повредена, то тя трябва да бъде подменена с друга. Това може да стане в бюрата на ЦГМ. След подаването на сигнала за проблема, вие няма да загубите оставащите в картата дни. Остатъкът от дните зависи от датата на попълненото от вас заявление.


 


От ЦГМ предупреждават, че елекронните билети могат да бъдат ползвани единствено в тролейбусите, трамваите и метрото. Отговори на всички останали въпроси може да получите на www.sofiatraffic.bg или на телефон 0700 13 233.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

стрелец