Свързани новини

16.03.2012 13:22

Информаторът на Уикилийкс може да получи доживотен затвор

Видян 2197 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокуратурата в САЩ обвини ефрейтор Брадли Манинг, който бе задържан заради изтичането на стотици хиляди страници военни доклади и дипломатическа кореспонденция в сайта Уикилийкс през 2010 г., че с действията си е помагал на терористичната мрежа Ал Кайда, информира бТВ. През февруари бившият анализатор от разузнаването Манинг беше формално обвинен в „съучастничество с врага”. По време на първото изслушвано по делото, проведено в четвъртък във военната база Форт Мийд (щата Мериленд), в отговор на запитване на защитата, прокуратурата определи „врага” като организацията на „Ал Кайда” на Арабския полуостров, на която Брадли Манинг „е подавал информация чрез сайта Уикилийкс”.


В рамките на първото изслушване защитата на Манинг поиска процесът срещу него да бъде обявен за невалиден, заради отказа на властите да предоставят всички доказателства по делото. Според прокуратурата правителството на САЩ е дало достъп на адвокатите на Брадли Манинг до всички доказателства, освен тези които са класифицирани като секретни.


Очаква се съдията по делото да се произнесе за валидността на процеса в близко време. Ако бъде признат за виновен, Брадли Манинг рискува доживотен затвор. Правителството на САЩ настоява процесът срещу бившият ефрейтор да започне на 3 август 2012, докато защитата настояваше за дата през юни.


Брадли Манинг е обвинен, че в периода ноември 2009 – май 2010 е предал на сайта Уикилийкс американски документи за военните действия в Ирак и Афганистан, както и 250 000 доклада и кореспонденция на Държавния департамент, което предизвика дипломатическа буря в световен мащаб. До момента Брадли Манинг все още не е обявил дали се признава за виновен.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще