Свързани новини

16.03.2012 12:17

Станишев обсъжда с високопоставени европейски лидери възраждането на Европа

Видян 1362 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев заедно с други високопоставени европейски политически лидери се събират в Париж за ключова конференция преди президентските избори във Франция. Пред повече от 1000 участници Сергей Станишев ще представи своето виждане по основната тема на форума: „Възраждане за Европа. Общата прогресивна визия”. 
Интересът към събитието се засилва и от факта, че за първи път от началото на предизборната си кампания, кандидатът за президент на Френската социалистическа партия Франсоа Оланд ще говори по темата Европа. За да подкрепят Оланд, в Париж се събират президентът на ПЕС Сергей Станишев, генералният секретар на Френската социалистическа партия Мартин Обри, лидерът на Демократическата партия (Италия) Пиер Луиджи Берсани, министър-председателят на Белгия Елио Ди Рупо, председателят на Германската социалдемократическа партия Зигмар Габриел, председателят на ЕП Мартин Шулц и председателят на Групата на Социалистите и Демократите в ЕП Ханес Свобода. Конференцията ще се проведе на 17 март 2012 г. (събота) на адрес: 110 Rue Amelot 75011, Париж. Форумът се организира от Фондацията за европейски прогресивни изследвания (ФЕПС), Фондация Жан Жорес, Фондация „Italianieuropei” и Фондация „Фридрих Еберт”. Целта на конференцията е да допринесе за успеха на левите социалистически и социалдемократически сили в Европа, с оглед на предстоящите избори във Франция, Италия, Германия. Цел е и създаването на нов политически, икономически, социален, екологичен и динамичен Европейски съюз. Европейската левица има амбицията да предложи значими и конкретни мерки за промяна, както и да се обедини около обща прогресивна визия за Европа.
Ден преди форума, на 16 март 2012г. (петък) президентът на ПЕС Сергей Станишев ще се срещне с председателя на белгийските социалисти Тиери Жие и с председателя на Фондацията за европейски прогресивни изследвания (ФЕПС)  и бивш министър-председател на Италия Масимо Д`алема. Станишев ще участва и в работна вечеря на лидерите от левицата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности за