Свързани новини

16.03.2012 11:46

Десислава Атанасова е новият здравен министър, Делян Добрев поема икономиката

Видян 1865 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заместник-министърът на икономиката Делян Добрев ще поеме поста на подалия оставка министър на икономиката Трайчо Трайков, а шефката на парламентарната здравна комисия Десислава Атанасова ще е новият здравен министър, обяви премиерът Борисов, цитиран от Дарик.


На извънредно заседание на Изпълнителната комисия на политическа партия ГЕРБ, свикано от премиера и председател на партията Бойко Борисов късно снощи, бяха обсъдени депозираните пред комисията оставки на министъра на здравеопазването Стефан Константинов и на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. След като се запозна с мотивите на министрите Стефан Константинов и Трайчо Трайков, ИК на ПП ГЕРБ реши да приеме оставките на двамата.


Премиерът в съответствие с конституционните си задължения ще предложи на Народното събрание персоналните промени в правителството.


Делян Добрев е роден през 1978 г. в Хасково. През 2002 г. се дипломира като икономист в Wesleyan University, Мидълтаун, Кънектикът, САЩ. Специализирал е счетоводство и финанси в Лондонския университет по икономика и политически науки.


Добрев е експерт по управление на европейски проекти, финансово и данъчно законодателство. Професионалната му кариера започва в консултантската компания KPMG в Торонто, Канада и Нютон Финанс Мениджмънт Груп - София, България.


След завръщането си в България Добрев работи в Областната управа на област Хасково и като ръководител проекти с европейско финансиране в Агенцията за подпомагане развитието на малкия и средния бизнес, Районен съд - Хасково, Алианс за регионално сътрудничество и развитие и други.


До назначаването си за заместник-министър е народен представител, член на Комисията по бюджет и финанси и на Комисията по икономическа политика, икономика и туризъм в парламента, където е избран за заместник-председател.


Назначен е за заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма на 18 май 2011 г.


Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в град Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, политология и европейска интеграция. Владее английски, немски и руски език. Омъжена. Народен представител от ГЕРБ в 41-то НС. От 14 юли 2010 г. е председател на Комисията по здравеопазване. Тя замени на поста подалия оставка Лъчезар Иванов.


 


 


Колаж: Дарик



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и