Свързани новини

12.03.2012 11:06

Антон Кутев: Предсрочен вот е от полза за България

Видян 1937 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дрънкане на оръжие вече започва да се чува от политическите централи, въпреки че до редовните избори остават поне 15 месеца. Меглена Кунева е подала заявление за напускане на НДСВ, призна самата тя по време не пресконференция в неделната сутрин. Това стана, след като в петък за първи път нейният съратник Даниел Вълчев обяви в Панорама, че партията на бившия еврокомисар е на път да се роди. Над 10 000 души вече са подали заявления за членуване в движението, посочи щастливата Меги. По думите й: “това е алтернатива, защото нараства усещането, че държавата е абдикирала от своите основни функции”. Тя добавя, че “ако партиите не представляват интереса на хората, а на определени олигарси”, ще продължи да бъде против тях.
В средите на управляващите също разиграват сценарии за излизане от медийната криза, в която правителството попадна след скандалите за полицейското насилие, АКТА, шистовия газ, лекарствата и бонусите.
Тези дни се появи изследване на балансираната социологическа агенция Алфа рисърч, в което за първи път, откакто ГЕРБ е на власт, партията не събира проценти за мнозинство. Сондажът на всичко отгоре е правен преди вторичното детониране на мега проблема с бонусите.
Според добре осведомени източници на 19’ съвсем сериозно вече се обсъжда изход от ситуацията с предсрочни избори, вместо да се прави цялостна подмяна на кабинета. Причината е, че малцина биха се навили да оглавят сложни и пожарни ресори като здравеопазване и образование или финансите и икономиката, ако нямат 4-годишна перспектива за работа. Защото инерцията от това управление баш в тези посоки е най-меко казано недобра.
БСП също обсъжда варианта предсрочни избори, става ясно от интервю на влиятелния червен депутат Антон Кутев за новия брой на вестник Супер 19’. Той казва: “Свикването на предсрочни избори би било полезно за България. Безобразията, които днешната власт върши, ще изискват десетилени усилия на цялото общество за да бъдат поправени. С огромно съжаление подчертавам, че икономическите показатели на правителството на Станишев ще бъдат постигнати отново най-малко след 10 години. Който не вижда това, не живее в днешна България”.
Кутев е убеден: “Ние битка с Първанов нямаме и не искаме да имаме. Противникът все още е  на Дондуков. Нямаме право да се цепим и делим. Това нашите членове няма да простят на никого. Единствената сила, която може да спре БСП, е самата тя. Това го знае всеки в партията, дано и претендентът за лидер да го е разбрал.”
Депутатът, който тези дни се върна от Москва, обаче прави прозрачна алюзия. Той е категоричен: “Смятам, че победата на Путин беше логична. И категорично твърдя, че беше честна. Като наблюдател на изборите там ви казвам, че ако в България изборите бяха толкова честни и прозрачни, сега Плевнелиев нямаше да бъде президент на държавата.”
Защо Антон Кутев се чуди, че още не са го арестували и за неприятния мирис на тежък конфликт на интереси около просветния министър Игнатов – четете цялото интервю на депутата в седмичника Супер 19’ – от днес по сергиите в цялата страна.


 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и