Свързани новини

07.03.2012 16:09

Фандъкова: Парите за улиците не стигат

Видян 1461 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„26 млн. лв. са средствата, предвидени за ремонти на пътищата - колкото бяха и миналата година. Това са крайно недостатъчно пари за изграждане на нови улици“, каза кметът на София Йорданка Фандъкова по БНТ.


„Имахме много тежка зима, каквато не помним. На много места в София се отвориха дупки. Истината е в цялостно преасфалтиране“, изтъкна столичният кмет. Тя уточни, че настилката в столицата е над 3 500 км в уличната мрежа и за съжаление не е възможно да бъде изцяло преасфалтирана.


От 1 септември се пускат за експлоатация четири буферни паркинга в София, съобщи кметът.


Паркингът на бул. Цариградско шосе вече се оборудва и ще осигури 1300 паркоместа, 3000 коли ще може да поеме буферният паркинг на бул. Черни връх. В улеснение на софиянци ще са и предвидените паркинги при Централна гара и Ломско шосе.


Идеята е съчетана с реформите на Синята зона, които целят по-малко коли в центъра и стимулиране използването на столичния градски транспорт, изтъкна Фандъкова.


„Предвидили сме 2 млн. лв. за ремонти по тротоарите. Моите усилия са насочени към това да изграждаме улици, заедно с нови тротоари“, каза още тя.


За цената на Синята зона в София няма окончателно решение, съобщи кметът. „Целта на е не да се събират пари, а да се ограничи влизането в идеалния център“, подчерта тя.


Кметът на столицата изрази мнение, че картата за пътуване за една линия на градския транспорт в София не трябва да бъде премахвана. „Ще настоявам да остане картата за една линия - това е моето категорично становище. Не може хората, които са добросъвестни и искат да си плащат пътуването, да ги караме да плащат за всички линии“, категорична бе Фандъкова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп