Свързани новини

05.03.2012 16:37

Яйцата скъпи до Великден

Видян 1351 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На пазара скоро ще се появят яйца на по-ниски цени. Това прогнозира пред БНР председателят на Държавната комисия за стоковите борси и тържищата Едуард Стойчев.
„Сигурен съм, че пазарната икономика, на която аз съм много голям привърженик, винаги действа правилно. Определено съм сигурен, че, буквално сега, може би, ще ми се разсърдят производителите на яйца, но те ще се наиграят. В най-скоро време ще се наиграят, защото отново ще тръгне вносът на евтини яйца и те ще бъдат принудени да свалят цените. И се съмнявам, че ще бъдат на толкова голяма печалба за някакъв период от 30–40 дни, през които ще трае този катаклизъм“, обясни той.
„Зададе ли се празник, скачат цените на това, което най-много се търси на пазара. Това е най-криворазбраната пазарна икономика и стратегия, която се наблюдава през годините на прехода у нашите търговци“, каза Стойчев пред БНР. „В момента цената на яйцата е скочила със 100% от юни миналата година досега или със 60% от февруари миналата година и хората започнаха да купуват два пъти по-малко. Надявам се тази реакция на потребителите да вразуми търговците“, обясни шефът на ДКЕВР.
Цената на яйцата се покачи с 35% през втората половина на миналия месец до рекордните за последните 14 години 0,32 лв. за брой на едро в първите дни на този. На места в магазините цената стигна до над 40 стотинки за яйце.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на