Свързани новини

05.03.2012 11:47

България е на първо място в Европа по загинали на пешеходни пътеки

Видян 3697 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България е на първо място в Европа по брой загинали на пешеходни пътеки, заяви председателят на Управителния съвет на Българска асоциация на пострадалите при катастрофи Владимир Тодоров за Фокус, цитиран от Дарик. Нормално е родителите на децата да искат справедливо наказание за шофьорите убийци, коментира той.


На срещата в Народното събрание днес пострадалите при катастрофи ще настояват да отпадане условната присъда за пияни водачи, причинили смърт на пътя. „Това, което се наблюдава масово, особено в малките населени места, сега пролетно-летния сезон, често компанията, която пие на една маса, решава да се премести в друго заведение, т.е. има едно мълчаливо съгласие човек, който е употребил алкохол, да шофира. В крайна сметка много често, когато стане катастрофа с такава пияна компания, шофьорът остава жив, загиват спътниците”, коментира Тодоров.


В края на миналата седмица от МВР съобщиха, че започва проверка на състоянието на пешеходните пътеки в страната. Целта е те да бъдат приведени в съответствие с изискванията, утвърдени със заповед на министрите на вътрешните работи и на регионалното развитие и благоустройството Цветан Цветанов и Лиляна Павлова.


На администрациите, управляващи пътищата и на службите, определени от министъра на вътрешните работи за контрол по спазване правилата за движение по места, е възложено да се извърши анализ на конкретната пътно-транспортна обстановка в пряка връзка с интензивността на пешеходните и автомобилните потоци. Затова е необходимо да се набележат пешеходните пътеки с изявена аварийност, както и с висока интензивност на движение. Предвижда се също така на места маркировката на пешеходните пътеки да бъде положена върху цветен фон.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец