Свързани новини

01.03.2012 17:50

17 години затвор за убиеца от Катуница

Видян 1467 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

17 години затвор получи убиецът на 19-годишния Ангел Петров от Катуница. Присъдата бе произнесена от Пловдивския окръжен съд.
Симеон Йосифов трябва да изтърпи наказанието при първоначален строг режим. Съдът го лиши и от правото да шофира до края на живота си. Бусът, с който е причинена катастрофата, се отнема в полза на държавата. Йосифов ще трябва да плати 1275 лева на Висшия
съдебен съвет за разноски по делото и 2000 лева на баща на загиналото момче Атанас Петров. Защитникът на Йосифов обяви, че ще обжалва присъдата.
Преди ден убиецът смени версията си за случилото се на 23 септември миналата година, когато прегази Ангел Петров с микробус и Катуница пламна. Йосифов заяви, че някой е пръснал спрей в очите му при инцидента и се отрече от показанията си, дадени преди делото. Той каза, че не е блъскал никого. Първоначално Йосифов твърдеше, че като усетил как удря нещо с буса си, помислил, че гази куче и затова продължил. Делото срещу Йосифов се водеше по съкратена процедура.
В микробусът, прегазил Ангел, се твърди, че са пътували гости на скандалният ромски бос Кирил Рашков, известен като Цар Киро. След инцидента в Катуница последваха масови протести в селото и страната и ескалация на етническото напрежение. Рашков беше осъден на 3,5 години затвор, след като вуйчото на убития Ангел - Веселин Христев и Иванка Петрова подадоха жалба, че ги е заплашвал със смърт. При трагедията в Катуница загина още едно непълнолетно момче – 16-годишният Павел, чието сърце не издържа при протестите за  смъртта на неговия приятел.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

телец