Свързани новини

25.02.2012 17:01

Борисов: ДДС върху лекарствата няма да се намалява

Видян 1382 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ДДС върху лекарствата няма да се намали, въпреки искането на опозицията, заяви премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в Банско на старта от Световната купа по ски-алпийски дисциплини при жените. „Ако започнем с лекарствата ще отидем на хляба, ще отидем, ще отидем на всичко, а всъщност България е с най-ниските данъци в ЕС, така че това е популизъм и няма да го правим сега”, подчерта премиерът пред Дарик Радио. Борисов заяви още, че днес вече е факт подписването на оставката на Тодор Коларов - председател на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност. „Разговарях с Коларов и му казах, че ние не можем да сменим сега хората, с които той не желае да работи, тъй като има президентска квота, квота на Народното събрание”, отбеляза той.


„Законът е в парламента, до един месец ще приключи и тогава ще се изберат всички заедно, включително и нов председател. Нищо не налагаше той да ме пресира и да ми извива ръцете, давайки тази оставка, мислейки, че аз ще положа огромни усилия за един месец да разместя всички хора в комисията. И затова веднага му я разписах, защото имам принцип: който иска да работи за оставката, не трябва да му се пречи да си отиде”, изтъкна още Борисов.


„Това, което мен ме изненада специално е, че той е намесил в обосновката си и президентството”, коментира случая и президентът Росен Плевнелиев. „Лично аз съм имал една среща с г-н Коларов, в която съм му гарантирал пълна подкрепа, и се уговорихме и за следващи срещи с оглед между първо и второ четене на закона в парламента да намерим добрите формулировки и решения. Аз съм изненадан, че той в своята обосновка твърди, че има неразбиране и липса на подкрепа от страна на президентската институция. Напротив, точно обратното съм декларирал и точно обратното съм искал да направя. Изненадан съм, за мен тази формулировка най-малкото е некоректна”, заяви държавният глава



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.