08.02.2012 13:00

Добра и лоша новина за България от Брюксел

Видян 1688 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейската комисия прие днес междинния доклад за страната ни и за Румъния по Механизма за сътрудничество и проверка. Документът е по-скоро негативен, но според ЕК София и Букурещ са готови да станат част от Шенген. Това заяви говорителят на комисията Марк Грей. Докладът представлява фактическа информация за процесите в двете страни и в него липсва политическа оценка. Такава ще бъде дадена през лятото, заяви Грей и започна коментара по доклада за България. Той спомена, че през последната половин година в страната ни са се случили много неща - започнал е работа Спецсъдът, обсъждат се закони, свързани с престъпно придобито имущество и конфликт на интереси. Има обаче области, в които се изисква още много работа, отбелязват от ЕК. Еврокомисията подчертава, че докладите трябва да се разглеждат отделно от въпроса за приемането на София и Букурещ в Шенген, за което е необходимо политическо решение, тъй като сме изпълнили техническите изисквания. В Брюксел също така настояват за реформа в процеса за избор на състава на Висшия съдебен съвет. Положителният аспект на документа е свързан с обсъждания в парламента Закон за отнемане на незаконно придобито имущество. Коментарът на премиера Бойко Борисов за евродоклада дойде още преди документът да бъде оповестен официално.


„Аз като българин, която и система да критикуват в България, ме боли за нея” заяви Борисов пред журналисти в Министерски съвет.


„Висшият съдебен съвет е избран от предишното правителство - еднакво ми е тежко и неприятно, колкото и ако  е избран от нас, през квотите ни” добави министър-председателят.


„Пак ще повторя тази прекрасна българска поговорка, че в ада на казана на българите няма дявол, който да пази, защото никой не може да изплува от него” каза още премиерът, цитиран от бТВ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей