Свързани новини

03.02.2012 17:27

Европа е в ледена прегръдка

Видян 1874 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Множество от известните символи на европейските столици попаднаха в ледената прегръдка на зимата. След замръзналата струя на пишкащото момченце Манекен Пис в Брюксел, замръзна и Малката русалка - символ на Копенхаген. Сняг покри историческия център на Рим, ниските температури и снеговалежи в Италия станаха причина да се затвори Колизеума. Снегът засипа древните римски руини, както и Фонтана ди Тревив в италианската столица. Времето е необичайно студено и във Франция. В близо половината департаменти са в сила извънредни мерки. Изглежда зимата взима тази година реванш за миналата, когато бе най-топлата във Франция през последните 100 години. В цяла Сърбия днес бяха регистрирани изключително ниски температури, а най-студено бе в Златибор, където в шест часа сутринта бе измерена температура от минус 17 градуса, предаде БиНюз. Здравните власти в страната посъветваха по-възрастните хора и хроничноболните да не излизат от домовете си заради свеговалежа и студеното време. На територията на община Свърлиг, източна Сърбия, снощи бе обявено извънредно положение заради силния снеговалеж и ниските температури. Пожарникари и спасителни екипи спасяваха пътници в закъсал автобус. Екипи, които разчистват пътищата, пробиха път до две села, откъдето бяха транспортирани болни, които са на диализа. Движението в страната е затруднено. В Белград въпреки снега, който непрекъснато пада и неразчистените улици, трафикът върви без големи проблеми, но забавено.
През изминалата нощ в една от метеорологичните станции в Шумава, Чехия е били регистрирана рекордна температура- минус 38,1 градуса по Целзий, съобщава чешката информационна агенция ЧТК. Според синоптиците тази нощ ще бъде една от най-студените за тази година. очакват се големите студове в Чехия да продължат до средата на февруари, след което започва затоплянето. По цялата страна тази нощ температурите са били рекордни, като най-високата е била в Карлови Вари- минус 22,1.
Въпреки студовете в Европа, Световната метеорологична организация се съмнява, че сегашната зима в европейския регион ще бъде най-студена в историята. Според говорителя на организацията Клер Нюлис зимата 2009-2010 година е била много по-студена. Тя добави, че Световната метеорологична организация продължава да събира данни от различните страни и вече има информация за екстремно ниски температури в Украйна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Путин

За Русия няма "враждебни нации", а само "враждебни елити": Путин

Русия няма намерение да отменя културата ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на