Свързани новини

01.02.2012 17:00

Препращаш постинги на Плевнелиева – влизаш в затвора

Видян 1520 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Докато в парламента течаха дебати за създаването на анкетна комисия във връзка със случаите на полицейско насилие, интернет изригна срещу одобреното от правителството споразумение за контрол върху мрежата АСТА. Според хората то съставя условия за полицейщина в интернет. Това мнение изразиха от сдружението на независимите интернет доставчици.
“С ACTA се създава възможност за нарушаване на основни човешки права на гражданите, заяви адвокат Светослав Димитров, директор на експертната организация. По негово мнение “представителите на българската държава, които в момента коментират документа, не са много добре запознати със съдържанието на споразумението. Той изтъкна, че техните становища се разминават с оригиналното съдържание на документа”.
Както вече не се случва за първи път, стане ли напечено, българският превод на споразумението, който беше разпространен в интернет има разминавания с оригиналния текст, посочи юристът.
Димитров съобщи още, че именно поради липсата на обсъждане и дебати около ACTA, докладчикът по споразумението към европейската комисия е подал оставка, изтъквайки, че не иска да участва в този фарс.
„Ние също не искаме да участваме в документ, който би създал фарс в интернет средата", подчерта той. „Основният проблем за нас е, че се опитват да ни внедряват задължения, които не са типични за доставчиците на интернет услуги - за блоговете, за търсачките", поясни юристът.
„С ACTA изчезва презумцията за невинност. Потребителят може да бъде санкциониран само на база съмнения без доказателства", подчерта Димитров. Анонимността в интернет изчезва напълно.
Ето за какво става въпрос: например вие копирате и пращате на приятел по мейла и слагате във Фейсбук някой от прочутите постинги на първата дама Юлияна Плевнелиева в интернет. И вече сте готов за арест, тъй като при проверка няма да можете да докажете, че тя ви е позволила това. Същото важи, ако решите да пратите или сложите някой ред от тази статия. Само че ние ви позволяваме да го направите.
Първо Синята коалиция във вторник, както вече писахме, а сега и БСП се обявиха против стъпкването на свободата в интернет. “Самото споразумение е написано или неволно некадърно, или то целенасочено обслужва интересите на полицейщината и на едри корпоративни интереси”, твърдят червените депутати.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения, но