Свързани новини

30.01.2012 13:33

Собственичката на сайта Бесове: Правосъдието ни е феодално

Видян 6976 пъти | Коментари 0
Гласували 8 рейтинг: 3.2500
много слаба слаба добра много добра страхотна

„До народа достига рафинирана и излъскана информация. Видях обаче една интересна снимка, която едва ли случайно е направена от фотограф от голяма информационна агенция. Тя е от последното заседание на МС и акцентът  е паднал върху красотата на зам.-министърката Деница Вълкова-Петкова, седнала е в непосредствена близост до премиера Бойко Борисов – между Цветан Цветанов и Аню Ангелов. Нейният образ е фокусиран, а техните - в мъгла. Не зная защо в този ден Петкова е представлявала правосъдното ведомство, но местоположението й категорично подсказва колко важна е съдийката от Окръжен съд-Бургас при вземането на съдбовни за  държавата решения. Все пак, личната и професионална биография на г-жа Петкова са достатъчно известни вече“, казва в ексклузивно интервю в новия брой на седмичника Супер 19' най-известният бургаски журналист Катя Касабова.
Името на собственичката на сайта Бесове.бг. нашумя през 2003 г., когато е осъдена за клевета от четирима експерти на МОН на близо 8 000 лв. за разследване на корупция в бургаското образование. Съдия-докладчик по делото на втора инстанция е именно днешният зам.- министър на правосъдието Деница Петкова, която потвърждава тази присъда. През април м.г. Европейският съд за правата на човека в Страсбург отмени присъдата като несправедлива и обезщети Касабова с 11 600 лв., които България й плати от джоба на обикновения български данъкоплатец. По ирония на съдбата съдийката с отменена от Европейския съд присъда – Деница Петкова, стана заместник-министър на правосъдието по...европейските въпроси.
„В крайна сметка няма какво да коментирам аз, след като самият премиер Бойко Борисов каза пред бургаските медии, че е трогнат и възхитен от биографията й – лична и професионална, че е добра и заслужила съдийка, това бяха думите му. Цял Бургас знае, че синът на Дора Христова – Тодор, бе срещнал Деница като сервитьорка в свърталището за проститутки Ла пиаца през 1993 г., преди да му стане съпруга и да ползва всичките протекции на майка му“, продължава Касабова.
 „В по-малките населени места  настъпи феодално правораздаване. Съдят те в районния, окръжният го потвърждава и присъдата автоматически  влиза в сила. Всеки, подал частна тъжба, може да те осъди в град като Бургас, където всички се познаваме. Такива градове се управляват от т.нар. “местен елит” от политици, магистрати и полицаи. Те допускат до себе си и около софрата си услужливите добронамерени медии, но заядливите са враг, който трябва да бъде преследван и унищожен“, смята Катя Касабова.


Цялото интервю – в новия брой на седмичника Супер 19' по сергиите в цялата страна



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

На 1 април, понеделник, от 11:00 часа, ще бъде ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

телец

Денят обещава стабилност и продуктивност

Денят обещава стабилност и продуктивност, ако