Свързани новини

30.01.2012 13:19

Бедният Андрей Иванов се уреди в борд за 1400 лв. заплата

Видян 2012 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Горкият Андрей Иванов, ЖАЛЯТ го негови колеги общински съветници. Бившият шеф на СОС, който яко се насоса неколкократно с имотни сделки, бавене на връщането на Общинска банка и по други скандали случаи, се уреди с блага служба.


Явно не му стигат 500 лв. месечно като общински съветник, та човекът с десетки апетитни имоти и 120 години стаж кацна в борд, отбелязва в новия си брой седмичникът Супер 19'.


Срещу участието си в съвета на общинския фонд той ще взема нещо като 1400 лв. на месец. Тези пари се дават за две заседания по най-много час на месец. Второто е и добър повод да се получат паричките за изнурителния труд на овластените.


Общинари пресмятат, че загубил заплатата на шеф на Общинския съвет от около 2000 лв. след “оставката” си по-рано този месец, на Иванов едно на друго нищо не му се губи с 1900 лв. от новите постове.


Така няма да му се налага да прибягва към спестяванията от дългогодишната и успешна дейност за милиони на семейните фирми на клана Иванови.


За Андрей обаче имаше и лоши новини. Оказа се, че бе пресечена сделка за нови 4 милиона на близката до него фирма Аксиор. Напомняме, че веднъж вече тя усвои за докладче с гордото име системен интегратор 3,7 млн. лв. Апетитът на съпруга на опасно близката до Иванов депутатка Стефани обаче явно не секва.


Поръчката беше прекратена в четвъртък, ден след като част от червените съветници внесоха доклад в СОС с искане за спирането й. Мотивите са, че на финалната права остана единствено Аксиор, която се свързва с Андрей Иванов. Останалите трима участници бяха елиминирани, защото офертите им не отговарят на техническите изисквания.


Много вероятно е останалите три фирми в конкурса нарочно да не са спазили изискванията - "само и само да спечели Аксиор", допусна Кадиев. "Как си представяте фирми с над 15-годишна история и по 200-300 програмисти да не знаят какви са условията на поръчката", попита той.


“Елен Герджиков беше член на комисията по избор на победителя в търга за е-управление на Столична община. Спирането на поръчката е акт от негова страна да не се шуми около случая, както и да е еманципира от Андрей Иванов”, каза Калоян Паргов от БСП.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

скорпион