Свързани новини

27.01.2012 13:02

Станишев: Дянков има визионерски способности

Видян 1511 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на финансите Симеон Дянков очевидно има визионерски способности, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев от парламентарната трибуна по време на дебатите върху проекта за решение за Договора за стабилност на ЕС, предаде Фокус. Народните представители се скараха левите или десните са докарали кризата в Европа. Лидерът на БСП Сергей Станишев обвини председателя на парламента Цецка Цачева, че се е държала като представител на правителството в Народното събрание.


"Когато министър Дянков се обръща към мен и ме призовава – "надделейте този проблем и проблеми, които социалистите докараха в Европа, работете като европеец", доказал съм, че съм европеец, но ограмотете вашия министър на финансите, който говори глупости. По време на началото на кризата, 14 премиери били социалисти – пълна глупост. Три пъти повтори г-н Дянков, че в Ирландия управлява социалист – там от десетилетия управляваше дясна партия и хората я изметоха. Очевидно министърът на финансите има визионерски способности, говорейки за 14 премиери социалисти, говори за някакво бъдеще след тази и следващата година. Вероятно ще се сбъдне и тази политика, която правите, ще искат в Европа”, каза Сергей Станишев.


Депутатите отхвърлиха предложението на ДПС да отпадне точка 2 от Проекта за решение относно участието на Република България в Договора за стабилност, координация и управление в Икономическия и валутен съюз. Йордан Цонев от ДПС заяви: „Моят колега Алиосман Имамов направи предложение да отпадне точка 2 и ще подкрепим точка 1. Точка 2 ни поставя пред предварителна ратификация на договора преди да знаем неговия финален текст. Трябва да бъде солидарни със страните от еврозоната и с техния огромен проблем. Въпреки нашето несъгласие с начина, по който бяхме отхвърлени от приемането ни в Шенген, това не ни пречи да заявим, че ще бъдем солидарни с техните усилия и ще се присъединим към този договор. Трябва да сме наясно с нашата позиция. Най-добре е да остане само 1-ва точка, с която ви даваме мандат да продължите преговорите. Сега е добре да е само 1-ва точка”, каза Йордан Цонев.


Независимият народен представител Емил Василев представи конкретни предложения на РЗС по текста – абзац 7 от преамбюла да отпадне. Предложението се прие. „Решението ме обнадеждава и се надявам да бъде прието с достатъчно сериозно мнозинство. С това решение ще излезем от епохата на „стабилизираната бедност” в България и ще продължим напред. Очевидно стабилизираната бедност като стратегия на прехода беше наложена от леви правителства. Социалистическата политика може да живее само в такава ситуация, това правителство няма да ви позволи това да се случи”, каза Емил Василев.


Независимият народен представител Тодор Великов заяви в процедура: "Никого не съм засегнал личностно, вадя политически аргументи. За втори път тази седмица се чу гласът на омразата. Да се чувстваме честни пред избирателите. Какво по-различно мога да кажа за един човек, когато и от Синята коалиция, и от БСП стават едновременно и напускат Народното събрание? Моля, когато народен представител прави лични нападки срещу свой колега, да бъде своевременно наказван и санкциониран с отнемане на думата. Нищо по-различно не искам. Да не допуснем гласът на омразата да започне да властва до края на мандата. Да не се допускат повече такива изказвания, които не отговарят на същността ни като народни представители”, каза Великов.


Независимият народен представител Дарин Матов заяви от парламентарната трибуна: Единственото смислено изказване от трибуната от колегите от ляво беше от колегата Пламен Орешарски. Искам да се обърна към колегите отляво – моля, не търсете под вола теле, допълни той.


Съпредседателят на ПГ на Синята коалиция Иван Костов заяви: Моля да спазвате строго регламента, да не се взема думата за повторни изказвания, които не допринасят за никакъв напредък в дискусията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне