Свързани новини

23.01.2012 13:46

Учителите скачат срещу заспалия министър Игнатов

Видян 1894 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството прие да отпусне над 2,1 милиона лева за допълнителни премии на миньорите от Марица Изток, които миналата година са взели за рекордните добиви и 15% увеличение на заплатите. Освен това те ще получат още 10% ръст във възнагражденията, които и без друго вече са министерски. Това стана ясно, след като МИЕТ клекна пред протестиращите. Така единственият спечелил от стачката по думите на самия министър Трайков се оказа олигархът Христо Ковачки. Докато мините в Марица Изток не работеха, неговите в Перник и “Брикел” удариха джакпота. Цената, освен в многоцифрени суми, се мери и в унищожение на природата и тровене на хората, защото всички предприятия от този кръг имат тежки екопроблеми.


Следващото съсловие, което се готви да скочи, след като синдикалният натиск води до такива резултати, са учителите. Опасността бе призната в пресата от Министерството на просветата тези дни. Близки до властта източнци обаче твърдят, че се прави всичко възможно стачката да бъде спряна.


Учителите вече трудно търпят заспалия си министър Игнатов, който дори и с поставен от Брюксел ултиматум няма да успее да подготви, да представи, да придвижи и да завършат с приемане на второ четене законите за средното и за висшето образование в поредния краен срок, който му беше поставен.


Вместо с това, той се занимава с интриги и кавги и обслужва майката на финансовия министър Дянков, която де факто държи министерството, разказват пред 19’ чиновници.


Още по-малко пък Игнатов взема мерки по липсата на елементарна квалификация и адекватност на пазара на труда за хората, излизащи от училище. Това пък води до рекордна младежка безработица, по която сме втори в ЕС след Испания. А младежката политика също е в ресора на неговото министерство. Нещо, което едва ли е забелязал, защото не личи никаква активност в тази посока.


Заместничката на Игнатов в ресора предпочита европейските командировки пред това да действа, докато България се оказа начело на черната класация за млади хора, обречени на бедност и неграмотност по последните данни на Евростат.


Игнатов умишлено не продължи политиката на предшественичката си Фандъкова за насърчаване на изучаването на български език и литература. Резултатите по роден език, по чужди езици, по математика и другите предмети е най-ниската в ЕС, докато други нови страни – членки са сред лидерите. А това ги вкарва в челото и на класациите по икономически ръст.


На практика Игнатов не успя да свърши нищо съществено за 2 и ½ г. , освен да си осигури титлата професор чрез промени в несъществния закон за научните степени. Чрез него обаче стотици неуки и калпави лекари също ще станат професори и ще осакатяват народа скъпо и прескъпо, алармира медицинското светило Радослав Гайдарски.


Учителите съвсем справедливо ще искат промени в сектора на образованието и младежката политика. Интересно е да се знае, че дори и преди последното повишаване на заплатите на миньорите, даскалите вземат средно 3 пъти по-малко от необразованите бачкатори. А нямат и половината от другите екстри и социални привилегии на момчетата от Марица Изток.


Младите учители пък си докарват над 5 пъти (!!!пет пъти!!!) по-малко от миньор. Такова нещо няма в цяла Европа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

дева