Свързани новини

12.01.2012 17:24

Борисов: В София имам доверие само на Фандъкова

Видян 2348 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бойко Борисов каза цялата истина по въпроса с Андрей Иванов. Отчаян от комуникационното неумение на своите, които бе оставил веднъж да се оправят без него, премиерът обясни всичко на народа, когото се опитваха да залъгват.
“Казах на Иванов: оставането ти е лошо за Фандъкова, за Цветанов, натрупано е голямо напрежение. Тогава той подаде оставка”, съвсем директно разказа премиерът.
Запитан дали Андрей Иванов няма да се опитва задкулисно да продължава да пречи на работата, както прогнозират всички вчерашни медии, Борисов не остави капка съмнение: “В София има един човек с моето доверие и този човек е Йорданка Фандъкова. Който и да се води шеф на организацията или на СОС”.
На съвсем друга вълна беше внезапно блесналият Елен Герджиков. В своите интервюта избраният с 5 гласа повече от предешственика си философ начело на Столичния общински съвет си позволи куп лъжи.
Първата беше, че нямало напрежение в групата на ГЕРБ, което се бие, както сами виждате тотално с думите на премиера и с реалността, която кметът Фандъкова също не крие.
Втората и много по-нагла лъжа е, че Герджиков бил правил кампаниите на кмета, избран два пъти от първи мандат. Достатъчно е да напомним думите на Фандъкова от изборната нощ, че хората, изковали победата й са Малина Едрева и Николай Стойнев.
Трета, вече безсрамна лъжа, е святостта на Андрей Иванов. В каре цитираме разкритие на Стандарт за милионите причини за борбата на Андрей довчера Първозванни срещу Софийска вода. Напомняме, също както са сторлили и колегите, и познатата история за забавянето на връщането на контрола над Общинска банка, за което до последно Иванов твърдеше в очите на 19’: “Тая с банката няма да стане”. 
Дали заради това или по други причини, цялата преса гръмна от шеги и закачки с името и личността на 39-годишния съветник, скочил от студентската катедра право в Общинския съвет. “Кой ще хване Елен за рогата”, “Елен на прицел”, “Елен начело”, “Елен сменя Андрей”, “Елен в СОС” и всякакви подобни каламбури изпълваха вестниците с подигравки и насмешки към новия лидер.
Същото неприятно за управляващите чувство за хумор си позволиха по адрес на новия си шеф и близки до ГЕРБ съветници в софийския парламент. Ангел Джамбазки например рече: „За мен е без значение как се казва председателят на СОС, ако ще да е Драган, Петкан, Елен, Сърничка - все ми е тая. Въпросът е да върши работа и да прави това, за което е избран". ОТ БСП показаха презрение като дори не участваха в гласуването на кандидатурата на Герджиков, защото определиха ставащото в СОС като “театър” и “фарс”.
Специалисти по български език пък ахкаха и охкаха от безсмислените откровения на Елен пред бТВ, където той изръси куп бисери. Като се почне от “ТИМНА РАБОТА” и се стигне до неповторимото изречение: “Не може да бъде докрай вярно, че при мен няма нищо да се промени”.
Прави впечатление, че само вестник Труд дава да се разбере за близките отношения на съиздателя си с новия управник и не скрива щенията си той да остане начело на комисията, която около две години все не докарва до финал конкурса за билбордове и външна реклама в милионния град. Причината е, че фирмата на шефката на издателския борд на пресгрупата и съпруга на съиздателя направи агенция Имидж, която държи от Софиянски насам значителен процент от паната сама и чрез близки агенции.


 


 


Едни 7 милиона лева изплуват от архивите


“При свалянето му от шефския пост в СОС в пресата се заговори, че Андрей Иванов е лобирал за фирма, която трябвало да изгради информационната система на Софийска вода. През април 2010 г. от дружеството са сключили договор за 5,9 млн. лв.без ДДС (7 080 000 лв. с ДДС)  за това в консорциум СФС, в който влизат Фадата, С&Т България и СИВ АГ. Но на 15 февруари 2011 г. го прекратило ЗАРАДИ НЕИЗПЪЛНЕНИЕ от СФС. Договорът бил прекратен веднага ,след като Софийска вода станала собственост на френската Веолия уотър. Заговори се, че Иванов се е опитал да спре развалянето на контракта. Но от Веолия се оплакали на Никола Саркози, че шефът на СОС ЛОБИРА за приближената си фирма Фадата”, пише вестник Стандарт за Иванов и Софийска вода.


Бележка на редакцията: Всяка прилика с действителни лица и събития е случайна



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще почувствате самоувереност

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще почувствате самоувереност, която ще ви помогне