Свързани новини

11.01.2012 14:45

ГЕРБ-София остана заложник на Андрей Иванов

Видян 2024 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът Бойко Борисов демонстративно се дистанцира от шума около очакваната, но получена наполовина оставка на Андрей Иванов. Той освобождава поста на шеф на Столичния общински съвет, за който предложи Елен Герджиков, но остава на по-важната позиция шеф на ГЕРБ-София.
Министър-председателят още миналата седмица обяви “сериозни забележки” към работата на Иванов, който на специална пресконференция за пореден път омаловажи думите на премиера. Преследваният от медиите повече от година заради съмнения в корупция бивш МВР-ист от времето на Тато от една страна обясни оставката си със семейни причини, но пък от друга призна, че и напрежение в групата на ГЕРБ е довело до отказа му от общинския пост.
Вицепремиерът Цветанов, който имаше незавидната роля да промотира решението, игнорира тези обяснения като призна истината – медийните публикации за Иванов са свалили доверието от него. Лека насмешка пролича сред журналистите, когато колегата му отрече това. Иванов дори обяви за лъжи всички писания. За пример той даде факта, че не продава имоти на София, въпреки че именно той контролира дружеството Софийски имоти. Неотдавна пак Иванов лансира идеята градът да откупи обратно къпалнята Мария Луиза (и по този начин да налее милиони в касичката на Румен Гайтански – Вълка).
“Атаките към Андрей Иванов в последните месеци са доста сериозни и доведоха до неговото решение”, коментира кметът Йорданка Фандъкова. "Смятам, че е основателно", добави тя.
И направи пред 19’ изричната уговорка, че нито е член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, пред която Иванов е подал оставка, нито на групата съветници на ГЕРБ в СОС, която трябва да реши де юре съдбата на шефския пост в местния парламент.
Фандъкова по тази причина няма нищо общо и с номинацията на Герджиков за нов председател на институцията, която си е дело на Андрей Иванов и Изпълнителната комисия на ГЕРБ.
Кметът индиректно потвърди публикации като на въпрос дали Иванов е забавил поемането на контрол върху Общинска банка Фандъкова каза, че “едва ли лично” той го е направил, но забавяне е имало.
Непознатият за публиката и непредставен подобаващо Елен Герджиков е завършил Философия в СУ и после Политология. Биографията му продължава направо с общинското съветничество. Въпреки образованието си, той е член на стопанската и на финансовата комисия в СОС, което на пръв поглед изглежда странно.
Герджиков вече направи гаф като обясни оставката на Иванов с бизнес атаки, но не каза дали те са основателни. Елен обаче коментира, че “не знае изобщо как да отговори на обвиненията, че е продукт на Андрей Иванов”.
„Такова тежко политическо лицемерие като това между Иванов и Фандъкова гледахме миналата седмица, двамата даваха интервюта и обясняваха колко се обичат и че нямат противоречия, което не е вярно и това е причината да се стигне до тази смяна”, коментира съветникът от ДСБ Атанас Атанасов.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Емоционалното напрежение може да надделее днес

Емоционалното напрежение може да надделее днес,