Свързани новини

11.01.2012 14:04

Посланик Уорлик: Редовно се срещам с Ахмед Доган

Видян 1363 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нека да обясня какво по-точно правя аз. Аз провеждам протоколни срещи, но понякога каня и представители на опозицията на срещи в моята резиденция. За мен това е изключително важно да чуя алтернативни гледни точки, заяви по бТВ посланикът на САЩ за България Джеймс Уорлик.


Искам да чуя какви са плановете и възгледите за България на БСП, на ДПС. Редовно се срещам с господин Ахмед Доган и смятам, че водим доста добър диалог, каза посланикът на САЩ за България. Той каза още, че познава добре всеки член на кабинета, "дори някои мога да кажа, че са ми приятели". Срещам се с представителите на опозицията, тъй като и тях считам за мои приятели, заяви Джеймс Уорлик.


Според него американският бизнес има добър опит в България. И затова през 2010 и 2011 година американските инвеститори са били най-много. Като сериозен проблем пред инвеститорите Джеймс Уорлик посочи администрацията. Но това е проблем и за българския бизнес, допълни той. Икономиката има нужда да бъде подпомогната. България трябва да направи всичко възможно да привлече още инвеститори, подчерта посланикът на САЩ.


Той отново критикува съдебната система. "Съдебната система трябва да заработи по-добре", категоричен бе той. Отговорността е на правителството да реализира някои промени. Според него реализирането на тези реформи не е лесно. "Ние сме готови да помогнем, във всяка една област, за да можем да заздравим съдебната система", каза той.


За изборите Уорлик каза, че те не са били организирани добре, защото бяха 2 в 1. Може би трябва да се преразгледа Закона за изборите, посочи той.


За прилагането на СРС-та за разследване на изборите посланикът на САЩ каза, че всяка страна прилага СРС-та като част от инструментариума на правоохранителните органи. Той посъветва да се преразгледа законодателството за СРС-тата, така че да може да се използва инструментариумът, да може да има ефективен способ и в същото време да се защитят правата на гражданите.


За стратегията на САЩ Уорлик заяви, че "Европа е нашият надежден партньор, включително и България". Аз мисля, че българи и американци можем да се гордеем с това наше сътрудничество в областта на отбраната. Той похвали и доброто сътрудничество между правоохранителните органи на САЩ и България по отношение на борбата с разпространението на наркотици.


"България трябва да направи това, което е най-добро за България, а не което е най-добро за Русия или САЩ". Така Джеймс Уорлик коментира казуса с АЕЦ "Белене", уточнява БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще намерите равновесие между личния и професионалния си живот

Днес ще намерите равновесие между личния и