Свързани новини

08.01.2012 18:03

Чака се оставка на Андрей Иванов

Видян 1415 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако днес или утре сутрин не постъпи оставка на председателя на СОС от неговите постове, сред които е и шеф на софийския ГЕРБ, вторнишкото заседание на Изъплнителната комисия на партията ще свърши мръсната работа.


“Имам забележки към работата на Андрей Иванов и ще ги споделя пред Изпълнителната комисия. Тя ще реши дали той ще остане или не”, заяви ясно и категорично лично Бойко Борисов.


Той бе предизвикан от наглите думи на Иванов, че чувства пълна подкрепа и одобрение за всичко, което прави, изказани в интервю. “Премиерът най-много обича да се говори от негово име и зорлем да бъде изкарван пред амбразурата”, коментираха членове на софийския ГЕРБ.


След подобни думи на Борисов предишният шеф на софийския ГЕРБ Лъчезар Иванов имаше достойнството сам да подаде оставка. Андрей Иванов или ще чака до последния момент, или ще играе на нерви с премиера. Очаквайки подкрепа незнайно откъде. Незнайно, защото в стила на премиера се изказа и Цветан Цветанов. В интервю за Стандарт той не даде подкрепа за Иванов, както шефът на СОС си правеше илюзии, а хладно и по устав го прати на волята на Изпълнителната комисия.


Чудно е как с трима “пиари” подмишка в лицето на Гого-лозановата жена Галя, Валя Чилова и Елен Герджиков горкият Иванов се оказа на ешафода само след три вестникарски публикации, първата от които в 19’ преди Коледа и по една в новия в. Преса и в Труд.


В последния си брой преди Коледа – на 21 декември 2011 г. 19’ даде старт като сложи за челен материал статията “Група по интереси се заформи в СОС”. Подзаглавието гласеше: “Свободни електрони от малки партии атакуват бизнесмени”. В текста се казва, че въпросните свободни електрони гравитират около председателя на СОС Андрей Иванов и се дава пример с актуалната тогава пресконференция, атакуваща Софийска вода, дадена от младия съветник Ангел Джамбазки, поддържащ постоянна оперативна връзка с председателя.


В текста от 21 декември напомнихме също за всички усилия на Иванов, ако не да се провали, то поне да се отложи връщането на Общинска банка на София. Нещо, което не стана само заради волята на кмета Фандъкова да победи заинтересованите олигарси.


След Нова година всички вестници вече свободно пишат по тези теми, като прибавиха и казус със Софийски имоти – дружество под контрола на председетял на СОС.


“И за позицията му по Софийска вода, и за Общинска банка си има милиони причини”, коментират пожелали анонимност съветници. А смятаните за близки до Иванов до онзи ден вестници – бивши ВАЦови, веднага скочиха да обясняват в кое председателят е прегрешил. Имало конкретни оплаквания от чужди инвеститори.


Според информация на 19’ лично посланикът на една от двете водещи държави в ЕС се бил обърнал към премиера с настоятелна молба да се вземат мерки по отношение на поведението на Иванов.


Което би трябвало да сложи точка и на подозираната от мнозина търговия, която близки до него се опитват да водят – поста в СОС и ГЕРБ срещу дипломатическа служба в странство.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще