Свързани новини

05.01.2012 17:03

Пенсионната система ще закъса, предупреди шефът на БСК

Видян 1912 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Работещите пенсионери да си плащат осигуровките, а държавата да криминализира неплащането им от работодателите. Ранното пенсиониране на полицаи и военни да бъде само за тежки професии.
По тези въпроси синдикатите и работодателите имат пълно съгласие и  ще бъдат изпратени на премиера Бойко Борисов. Това заяви председателят на Българската стопанска камара (БСК) Божидар Данев. „Предложенията ще се дадат на Борисов, защото част от социалните партньори, по-точно синдикатите, нямат доверие на Националния съвет за тристранно сътрудничество“, каза Данев.
„Полагането на труд винаги трябва да е свързано с плащането на осигурителни вноски. Тоест, хора, които са пенсионирани и работят, също трябва да плащат осигурителни вноски“, посочи още шефът на БСК.
От думите на Данев стана ясно, че е необходимо да се проведат разговори с ведомствата от МВР, МО и МП, чиито служители се пенсионират по-рано, за да се определи кои от тях наистина работят при тежки и опасни условия. „Вдигането на пенсиите трябва да става за всички пенсии без значение от размера им“, допълни Данев. В новия бюджет НС гласува увеличение само на минималните пенсии. Според бизнеса обаче така се наказват хората, които редовно са си плащали осигуровките. „Ако не се приемат мерките, предлагани от синдикати и работодатели, пенсионната система ще закъса“, подчерта Данев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще почувствате самоувереност

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще почувствате самоувереност, която ще ви помогне