Свързани новини

05.01.2012 12:32

Трайчо Трайков: Все нещо в Белене ще има

Видян 1851 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Идеята за нов реактор на площадката на АЕЦ "Козлодуй" е най-логичната, коментира енергийният министър Трайчо Трайков. Той допълни, "че все нещо в Белене ще има", но може да бъде и някакво друго производство, а не ядрена централа, пише BNews.


"Не знам навремето защо не е предприето това, а е избрана нова площадка в Белене, заяви по БНТ министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. В подкрепа на тезата си той изтъкна, че в "Козлодуй" си има и персонал, и инфраструктура. В Белене все нещо ще има, допълни министърът, но с уговорката, че там е подходящо да се развие и някакво друго производство:


"Все нещо в Белене ще има, но Козлодуй е по-логичното, евтино и разумно място за нов реактор", заяви Трайков. Той съобщи още, че има предварително предпроектно проучване за Козлодуй, което показа, че там условията са на лице и със сигурност ще струва по-малко, отколкото да се строи наново място.


Що се отнася до резултатите от стрес-тестовете на АЕЦ "Козлодуй", които днес Агенцията по ядрено регулиране представя, Трайков заяви, че те са положителни, макар че има някои препоръки, които трябва да се направят.


По повод последното изследване на "Трансперънси интернешънъл", което измерва усещането на бизнеса за почтеност и честност, в което България беше на опашката, на Трайков заяви:


"Аз бях изключително разочарован и разстроен от тези резултати, защото това не е мое впечатление. В сферите, в които аз имам наблюдение, знам какво правим по отношение на оптимизирането на обществените поръчки".


Икономическият министър даде да се разбере, че не одобрява стачката на миньорите от "Мини Марица изток" и се надява да не се стигне до стачка:


"Ценя труда на всички колеги в енергетиката, в това число и на миньорите, но те са получили достойна оценка на работата си в 15-процентното увеличение на заплатите им.


"Простете, но колко предприятия знаете, които в години на криза увеличават заплатите с 15%. Средното ниво там е 1550 лева, заместник-министърът ми получава 1520 лева. Така че не смятам, че колегите в "Мини Марица-изток" имат основание да са недоволни", категоричен бе Трайков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец