Свързани новини

04.01.2012 16:49

Сергей Станишев: 2012 г. да бъде година на връщане към нормалността

Видян 1584 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на БСП покани представителите на медиите на традиционната новогодишна баница с късмети. Лидерът на БСП пожела на журналистите здраве, лично щастие и професионални успехи. „Да изпълнявате с чувство на огромна гражданска отговорност вашия дълг като журналисти”, обърна се той към тях и отбеляза важната роля на медиите за формирането на общественото мнение и на позицията на всеки гражданин. За себе си от новогодишната баница Станишев изтегли късмета: „Ще станеш ръководен фактор, направо главен редактор!” и с усмивка коментира: „Напоследък има все повече нови медии. Може да се отвори и тази възможност”. Секретарят на ПГКБ Мая Манолова изтегли от баницата обещаваща кариера на депутат или министър. На зам.-председателя на ПГКБ Ангел Найденов се падна късметът „На лъжата мандатът е къс”. За да поздравят журналистите дойдоха и секретарите на партията Евгений Узунов, Катя Николова и Деница Златева. 2012г. да бъде година на връщане към нормалността, към нормалния граждански диалог, към сериозните дискусии по теми, които вълнуват всички хора. Това пожелание за новата година отправи лидерът на БСП Сергей Станишев към журналистите, а чрез тях и към всички български граждани. Пред тях той изрази надежда, че през новата година всеки от нас ще помогне демокрацията в България да надделее. „Не можех да си представя, че 21 години след началото на демократичните промени ще имаме избори като тези от миналата есен. Това не бива да се повтаря”, заяви Станишев. Той изтъкна ролята на медиите в предотвратяването на всички тези пороци, манипулации, фалшификации и купуване на гласове. Според лидера на БСП медиите трябва да провокират истински политически диалог, а когато е необходимо – дори спор, но спор с реални аргументи, а не с манипулации и с фалшификации.
„Със сигурност ни очаква интересна, напрегната година”, каза още Станишев. Той изтъкна, че правителството твърди, че иска да изкара цял мандат. Същевременно обаче се чуват все повече версии и интерпретации, че ГЕРБ подготвят предсрочни избори, за да спасят себе си, да си осигурят власт и за в бъдеще. Лидерът на БСП отбеляза, че на все повече хора започва да им втръсва от виртуалната действителност, която им се представя като прекрасна, блестяща, с добро настояще и още по- ярко и светло бъдеще.
„За БСП 2012 година ще е важна”, каза още председателят на партията. Той напомни за доверието, което БСП получи на последните избори. „Възприемаме това доверие като огромна възможност и отговорност, защото разбираме, че то не е завинаги. Затова ще се постараем през тази година да бъдем ясна, категорична и алтернативна опозиция”, заяви Станишев и добави, че за БСП властта не е самоцел. Сергей Станишев коментира и поредните опити на Бойко Борисов да извинява собствените си неуспехи и проблеми с предишното правителство. „Бих препоръчал премиерът да говори за своето наследство, доближавайки края на неговия мандат”, отбеляза лидерът на БСП. Той напомни, че предишното правителство успя да намали държавния дълг на 4 млрд. и 700 млн. евро и остави фискален резерв от 8,2 млрд.лв. Същевременно за две години управление на ГЕРБ държавният дълг нарасна с 2 млрд.лв., а половината фискален резерв беше изяден. Така до края на мандата им България ще е с 10 млрд.лв. надолу. „Това ще бъде наследството на ГЕРБ”, изтъкна Станишев.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.