Свързани новини

04.01.2012 16:36

Огнена мания тръгна от София, но вече пали цялата страна

Видян 1592 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Среднощните палежи на автомобили се оказаха хоби не само на столичните пиромани. Тази практика бързо набира скорост и в други градове. Бургаско BMW беше изпепелено минути преди 6 часа сутринта вчера. Пожарът станал на улица Патриарх Евтимий 86 в морския град.
Апашите в Казанлък пък се оказаха почти толкова нагли колкото софийските, които палеха автомобили близо до РПУ-та. Те запалили Форд на 50 метра от полицията в града. Колата е изгоряла частично в предната си част, унищожени са двигателят и част от купето. За 14 дни в Старозагорско запалените автомобили са пет. През същата вечер пироман направи поредния удар в столицата. Ауди 80 е било запалено в квартал Младост. Колата е с монтанска регистрация и е паркирана пред блок 355 в жилищния комплекс.
Масовият ужас със запалените автомобили започна преди около 2 месеца в София. За този кратък период от време общия брой на изгорените коли надвиши 50. През декември почти нямаше сутрин, в която гражданите на столицата да се събуждат и да не чуят по новините вест за нови палежи. Голяма част от тях изпаднаха в паника за автомобилите си, други пък приеха темата с чувство за хумор. Появиха се всякакви шеговити реплики като: Колко ти гори колата? 10-15 минути, а изразът Паля колата и идвам - придоби нов смисъл.
Една от популярните теории за причината за опожаряването на автомобили, стана тази за застрахователните измами. Колите-факли изглеждаха като живо предупреждение към собствениците, които не са се погрижили предварително за имуществото си.
След началото епидемията от подпалени автомобили в столицата, заразата се пренесе и в други градове. Едни от пострадалите бяха Перник, Силистра и село Волуяк.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,