Свързани новини

23.12.2011 13:16

СГС отряза родителите на убитите от "Соло"

Видян 1811 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийски градски съд отхвърли гражданските искове, предявени от родителите на двете убити пред дискотека "Соло" в столицата момчета и на пострадалия Кирил Димитров, на обща стойност 850 хиляди лева, предаде БГНЕС, цитирани от дир.бг.
Допълнителната разпоредба съдията по делото Румяна Ченалова прочете днес – около две седмици, след като оправда подсъдимия по делото Илиян Тодоров.


25-годишният Тодоров бе обвинен в убийствата на 21-годишния Кирил Въжаров, вратар на националния отбор по хокей на лед, и 24-годишния Васил Александров, които бяха намушкани смъртоносно пред столичната дискотека през 2009 г. При инцидента пострада тежко и Кирил Димитров.


Родителите на Кирил Въжаров бяха предявили граждански иск към Илиян Тодоров за 300 000 лева. Със 150 000 лева повече пък бяха поискали родителите на Васил Александров. Пострадалият Кирил Димитров предяви граждански иск за 150 хиляди лева.


Съдия Ченалова прецени, че тези искове, предявени за неимуществени вреди, за причинени болка и страдание, са неоснователни. Решението, прочетено днес, не е окончателно и може да бъде обжалвано в 15-дневен срок пред Софийски апелативен съд.


Майките на убитите момчета и самият Кирил Димитров бяха отново в съдебната зала, за да чуят допълнението към присъдата на съдия Ченалова. Те заявиха, че не са очаквали различно отсъждане. Радмила Въжарова обаче каза, че го възприемат като пореден опит да бъдат смачкани, защото трябвало още един път да чуят и да видят съдийката, която оправда Илиян Тодоров за смъртта на техните деца.


Името на Румяна Ченалова нашумя, когато излезе от телефонния указател на съдебния лобист Красьо Черния. За своите около 30 разговора с него тя обясни, че били във връзка със сина й, на когото търсела работа. Освен това, тя беше съдията, който оправда бизнесмена Людмил Стойков по делото за пране на пари, източени от европейската програма САПАРД, но осъди за същото на 10 години затвор другия ключов подсъдим - Марио Николов.


Неведнъж роднините на двете наръгани смъртоносно момчета искаха нейния отвод по време на процеса заради предубеденост.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп