Свързани новини

23.12.2011 13:00

Сергей Станишев: 2011 година беше тежка за хората на духа в България

Видян 1658 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Годината беше тежка за всеки, който носи духовното начало в себе си и се бори за него, на фона на шестващата простащина. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев. По повод предстоящите коледни и новогодишни празници той се срещна с дейци на българската култура, наука и изкуство. Станишев напомни, че първите, които пострадаха от фискалния фундаментализъм на Симеон Дянков бяха именно хората на науката и културата. Лидерът на БСП изтъкна, че като цяло 2011 година беше нелека за България. По думите му кризата е възможност за социалистите в Европа да засилят лявото и социалното и да предложат контратеза на това, което правят десните правителства. „Наше задължение е да намерим българския отговор”, заяви Станишев. 
Лидерът на БСП отбеляза, че партията с все по- голям успех оказва съпротива на подхода на ГЕРБ и през следващата година предстои още по- ясно да отстоява своите политики. „Това е единственият начин БСП да бъде възприета като алтернатива на ГЕРБ и да спечели доверието на хората”, категоричен беше Станишев. 
Председателят на БСП връчи на проф. Андрей Пантев наградата на Националния съвет на партията за политическа журналистика и публицистика „Георги Кирков-Майстора”. „Социалистическата идея никога няма да умре”, каза развълнувано Пантев. Той обърна внимание на станалия популярен напоследък цитат, че ако на младини не си бил социалист, значи нямаш сърце. „Ако на старини сме без сърце, не е ли по- лошо?”, попита професорът. Поздравителен адрес по случай 85-тия си юбилей получи писателят и политически деец във Великото Народно събрание Колю Георгиев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

близнаци