Свързани новини

14.12.2011 15:36

Разчистват нелегалните сергии от Женския пазар

Видян 2235 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Едно от местата с най-лоша слава в столицата – Женският пазар, стана обект на интереса на дирекцията Контрол по строителството. Тя ще проверява поставените обекти от ул. Кирил и Методий и ул. Екзарх Йосиф. Това съобщи главният архитект на София Петър Диков. В участъка от ул. Цар Симеон до ул. Екзарх Йосиф инспекция е показала, че голяма част от павилионите са поставени без необходимите строителни документи. Главният архитект е внесъл в Столичния общински съвет предложение за премахване на част от преместваемите обекти на територията на пазара, за да се даде възможност да се осъществи планираната реконструкция. Решението на съвета е необходимо, тъй като Женският пазар се стопанисва от общинското дружество Пазари Възраждане, а в него ще бъде изрично посочена и забрана за сключване на нови договори с продаващите в тези обекти, посочи още главният архитект.
Според Диков такава забрана е необходима, за да не се повтори ситуацията с част от магазините в пешеходния подлез на НДК, които е трябвало да се премахнат заради строителството на метрото. Те се оказаха с договори до юни следващата година, а метрото трябва да тръгне през август, като до тогава трябва да се реконструира и северната страна на подлеза, посочи Диков. Договорите са били продължени от друго общинска фирма - Егида. По думите на главния архитект след приключване на проверката и решението на общинския съвет може да започне премахване на обектите, които попадат в обхвата на реконстукцията на пазара. Това може да стане до февруари, допълни Диков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни