Свързани новини

14.12.2011 11:50

Спряха всички влакове

Видян 1868 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Спряни са от движение всички влакове в страната до 16 ч. днес, съобщи БНР. Днес обаче преговори няма да има.
Спирането на влаковете се налага, тъй като се правят излишни разходи за композиции, които вървят празни, обясниха от БДЖ. Мярката се налага, докато има стачка на железничарите. Ако тя свърши преди 5 януари, влаковете ще бъдат пуснати в движение.


От своя страна председателят на Синдиката на железничарите към КНСБ Петър Бунев заяви, че в момента не може да коментира


решението на дружеството. "Стачните комитети се събират, за да вземат решение какво да правят с оглед на създалата се ситуация", допълни Бунев.


Председателят на Съвета на директорите на БДЖ Владимир Владимиров съобщи, че тази сутрин като стачници са се записали 17 служители на „Пътнически превози”, предаде „Фокус” . Неговото обяснение за срива в броя на протестиращите е, че стачка без кауза и ясна цел няма какво да постигне. Владимиров прогнозира съвсем скорошно спиране на стачката, защото все повече хора виждат нейната безсмисленост.


Владимиров каза още, че днес няма да има никакви преговори и призова стачкуващите към здрав разум. Той посочи, че над 2.5 милиона лева е загубата от стачката в „Пътнически превози”, което означава, че намаляват средствата в наличност и се появяват затруднения при осъществяването на наличните плащания, включително и на предстоящите аванси. В „Товарни превози” няма загуби.


Днес е 21-ият ден от стачката на железничарите, но всички влакове бяха спрени с решение на БДЖ, тъй като дружеството търпи още повече загуби от стачката. По заявка на "Пътнически превози" от днес до 5 януари 2012 г. се отменят 166 влака, които се движат в часовия диапазон от 7 часа до 16 часа. Сред тях има както пътнически, така и бързи и ускорени бързи влакове.


От 10 януари пък БДЖ спира окончателно още 138 влака в цялата страна. Според синдикатите, спирането на допълнителните 166 влака, е локаут. От ръководството на БДЖ преди дни заявиха в отворено писмо, че стачката вече е незаконна заради влезлия в сила нов график на движение на влаковете. В писмото се посочва, че арбитражните решения за транспортно обслужване са издадени въз основа на стария график. От КНСБ заявиха, че стачката продължава да е законна.


Вчера преговорите между синдикатите и ръководството на БДЖ "Пътнически превози" приключиха без да е постигнато споразумение. По-рано бе съобщено, че такова е подписано за "Товарни превози".


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а