Свързани новини

13.12.2011 12:52

Напредък при преговорите с БДЖ

Видян 1371 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 20-ия ден от стачката в железниците при преговорите беше постигнат напредък и вече има подписано споразумение между синдикатите и ръководството на „Товарни превози” в БДЖ, съобщи председателят на синдикалната организация на железничарите в България към КНСБ Петър Бунев, но не уточни какви са параметрите на споразумението, предаде Фокус.


От пресцентъра на БДЖ съобщиха, че тази сутрин стачкуващите служители на "Пътнически превози" са само 63-ма. От 84 влака по разписание са спрени 27.


Стачните действия продължават, но движението на Централна гара-София се нормализира. Заминали са почти всички влакове, които са по разписание. Задържан е само един международен влак до Букурещ заради стачка на само на един от кондукторите.


В централата на БДЖ пък продължават преговорите между синдикатите и ръководството на "Пътнически превози".


По-рано днес председателят на Съвета на директорите на БДЖ Владимир Владимиров заяви, че е крайно време стачката да бъде прекратена, защото "тя убива дружеството". Той посочи още, че когато в една фирма има загуба, е естествено да има проблеми с изплащането на възнагражденията. "Но на този етап ще има само забавяне на авансите. Ако стачката спре, нещата ще се нормализират и няма да се стигне до спиране на заплатите на работниците в БДЖ", допълни Владимиров.


Вчера изпълнителният директор на БДЖ Йордан Недев заяви, че има вероятност заплатите на служителите да не бъдат изплатени, за да може спестената от възнаграждения сума да бъде използвана за погасяване на дълга за мотрисите "Сименс". До 1 януари 2012 г. БДЖ трябва да преведе 15 милиона евро на германската банка KfW.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

скорпион