Свързани новини

07.12.2011 16:32

Зловещото лице на здравния Октопод

Видян 3585 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Който твърди, че здравният Октопод е безобидна работа, а Огнян Донев е невинно цвете, нека да прочете зловещата история, която ви разказваме! Как пациентът Георги Дянков влезе в болница Доверие здрав и излезе мъртъв? Телевизия СКАТ разказа в потресаващо предаване за неговия случай. Подмамен от негласна реклама по Нова телевизия за отслабване с лека и кратка операция, младият мъж влиза в болница Доверие. Той попада в ръцете на шефа на хирургията там д-р Цветков. Не след дълго си отива от този свят, понеже не е проверил, че по същото време пациентите във въпросната болница ги режат наред просто хирурзи – не експерти в дадена специалност, примерно хирургия на корема, на ръката, на сърцето. Фрапираща е и историята на Анелия Димитрова от Сливен, която също отива в болницата, подмамена от скритата реклама и иска да отслабне като Азис – с пръстен на стомаха. Вместо това обаче, по нейни думи, остава без жлъчка и без стомах след двете си операции в Доверие. За втората интервенция дори не е поискано разрешение от присъстващите на място роднини – съпруга и сина на пациентката. Завърнала се в Сливен и в местната болница тамошен лекар определя оставеното в тялото на жената като “двуцевка от черва”, благодарение на която тя все още живее. От 3 години обаче не може да пие дори вода, а вместо фекалии, изхвърля храна, понеже не може да я преработи.
Въпреки поисканата сума от 3700 лв. за услугата, в болницата дори не са я настанили в реанимация, а в склад. Възложили на мъжа й да я гледа. Директорът на болницата д-р Керемдичев похвали пред камерите колегата си Цветков като отличен хирург и запита: “Откъде да знам колко пациенти ни умират на месец или на година?”. Млада жена от Пловдив е поредната жертва на злополучно известната вече болница Доверие. Драмата й бе показана  в предаването Паралакс по телевизия СКАТ. Потърпевша е 36-годишната Вера Онова. Също като другите пациенти, за които 19` писа, тя решава да се подложи на операция заради наднормено тегло. Така попада в ръцете на д-р Ивайло Цветков. Резултатът от хирургическата интервенция, за която пациентката заплаща 2000 лв., е - половин стомах! Пловдивчанката е оперирана четири пъти. Още след първата интервенция вдига температура и положението й се влошава. Впоследствие ляга под ножа още три пъти. Хирургът пак е същият и винаги й казва, че „всичко е наред“. Болките я принуждават да търси и друго лекарско мнение. След допълнителни изследвания в пловдивска болница Онова научава, че е останала с половин стомах, както и без далак. Във всички епикризи, издадени й от Доверие обаче, пише че... далакът си е на мястото. След всичко преживяно Вера, която преди да постъпи в злополучната болница е 120 кг, днес тежи само 50. Равносметката е 70 кг по-малко, влошено здравословно състояние и... д-р Цветков, който продължава да оперира.
Валентин Касабов, който огласи скандала в своето предаване Паралакс, заяви пред 19’: “Над 600 страници съдържа преписката по разследването на болница Доверие, назначено от прокуратурата. Медицинското заведение е подложено на паралелна проверка и от здравното министерство”. Само за справка: диренето продължава с години. Обяснението на журналиста е просто: “Изпълнителният директор на болница Доверие д-р Петър Керемедчиев и заместникът му д-р Ивайло Цветков се ползват с протекции на много високо ниво – в магистратските и в политическите среди, и са организирали подкрепа в своя защита, за да излязат сухи”. Журналистът е категоричен, че има натиск върху пострадали пациенти. Основание да смята така е фактът,  че сред тях има такива, които отказват да говорят за своите случаи. Фирменият регистър ДАКСИ показва, че болница Доверие е част от сложна система на фирми, сред които и здравноосигурителен фонд със същото име. Негови управляващи са интересни лица. Първото е министърът на здравето от кабинета Виденов – Мими Виткова – Петкова, по чието време се разразиха всякакви афери, включително и със СПИН. В борда на директорите е и босът на здравния октопод Софарма и съсобственик на фонда Доверие - Огнян Донев. Явно парите нямат цвят, нито миришат. Директорът Керемедчиев бе лаконичен по всички теми пред 19’: “До приключване на проверките болницата няма да прави коментар”. „Докторът е арестуван на 17 юли 2009 г. по искане на прокуратурата, но после е освободен", каза за 19` журналистът Валентин Касабов. Цветков е прибран заради констатацията, че е издавал  фалшиви болнични. Целта е била да се забави дело за източване на над 100 хил. евро, по което обвиняема е Ася Инджова. За да се измъкне, тя става „пациентка“  на скандалния хирург и получава от него фалшива епикриза, разкри още СКАТ. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения, но