Свързани новини

01.12.2011 10:51

Стачката и преговорите с БДЖ продължават

Видян 1659 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Стачката на железничарите продължава, след като в сряда стачните комитети и ръководството на БДЖ не се стигнаха до споразумение за съкращенията на персонал и сключването на колективен трудов договор, информира БНР. Двете страни преговарят отново от 10 ч. Председателят на железничарският синдикат към КНСБ Петър Бунев каза, че синдикатите ще са позитивни: Искаме днес да подпишем старите Колективни трудови договори и веднага можем да предоговорим сроковете по другите две точки, които са в нарушение. Можем да си стиснем за половин час ръцете. Ако не получим каквото искаме, няма какво повече да остъпваме. В сряда ръководството на БДЖ отчете, че не са изплатени ваучери за храна и облекло в размер на 2.3 млн.лв.  Синдикалните лидери заявиха, че нито един пункт от подписаното през март споразумение не е изпълнен.
Пътническият влак от Дупница за Благоевград в 7 ч. и 10 мин. е спрян от четвъртък, съобщи БТА. Представители на синдикатите в Дупница заявиха, че линията е ползвана предимно от ученици и не е от губещите в БДЖ. От днес е спрян и пътническият влак Кюстендил-Раждавица- Кюстендил, който също се ползва предимно от ученици, но и от работници. Това стана 10 дни по-рано от предвиденото, въпреки 700-те подписа, събрани от жители на кюстендилски села. Заради стачката влаковете от Централна гара в София спряха точно в 8 часа. Движението на композиции от столицата за Северна България е блокирано от стачкуващи железничари на гарата в Мездра. На бургаската гара протестира само един служител. Движението на влаковете обаче е спряно, тъй като на съседната малка гара "Владимир Павлов" железничарите са обявили ефективна стачка. В Пловдив бе блокиран бързият влак "Дияна" от Ямбол за София. Не потеглиха мотрисата за Панагюрище и влаковете за Асеновград, Карлово и Пещера.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв