Свързани новини

22.11.2011 13:33

Тотю Младенов: От тези стачки единствено ще загубят хората

Видян 1585 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Оставката ми е най-лесното нещо, но тя не решава проблемите. Естествено, че ако премиерът ми я поиска, съм готов да си я подам, заяви министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов в ефира на бТВ. Основната ми цел е да направя всичко възможно да се възстановят разговорите в тристранката. Министърът заяви, че е убеден, че диалогът за пенсионната реформа е полезен за всички и е оптимист, че той ще бъде подновен.


Преди четири години съм поел ангажименти към ГЕРБ и към премиера и ги изпълнявам. Тези ангажименти са да има социален мир и диалог, обясни Младенов. Самият той стигнал до извода, че в работата си трябва да даде всичко от себе си, а който и както иска да го оценява.


Аз казах честно на синдикатите, че от тези стачки единствено ще загубят хората. Аз съм работил в тази сфера и знам колко е важен диалогът. Затова казвам по-добре социален диалог, отколкото никакъв. Едно правителство, което е социално отговорно трябва да стабилизира системата. Когато има икономически и финансов натиск ние нямаме друг избор. Решението за пенсионната реформа е окончателно. Моята цел е да възстановим диалога и да има социален мир, защото когато се правят реформи важният е той, посочи още министърът.


Надявам се, че от синдикатите са разумни хора и виждат какво се случва в Европа. При срещата ми с премиера вчера той ми каза да продължа да работя, за да възстановим социалния диалог. Оттук нататък е важно аз да дам всичко от себе си и да се направят реформите бързо, защото това е важно за цялото общество. Когато се стачкува, особено в криза, под заплаха са не само работниците но и бизнесът. Протести може да си прави всеки. Обръщам се към синдикатите обаче - разумно е да седнем и да обсъдим какъв е проблемът, заяви Младенов.


Прецених, че е безотговорно сега да подавам оставка, въпреки че съм готов. Никога не съм си поставял оценки, но знам едно нещо - че трябва да дам всичко от себе си, а аз работя много – по 12-16 часа. Въпреки че медиите не знаят, ние сме на фронта всеки ден. Аз съм длъжен да се съобразя когато се каже толкова пари ще се дадат на министерството. Всеки министър е длъжен да каже каквото мисли – това се прави по време на Министерски съвет, но когато се вземе решение, сме длъжни да се съобразим с него. Аз цели 20 години се занимавам с обществена дейност – поел съм ангажименти, изпълнявам ги до край. Как съм си свършил работата ще оценяват други, каза още социалният министър.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак