Свързани новини

21.11.2011 13:10

Ердоган към Асад: "Дните ти са преброени"

Видян 1125 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган предупреди сирийския президент Башар Асад, че дните му като сирийски лидер са преброени, предава АФП, цитирани от Фокус. Ердоган добави, че Асад не може да се задържи на власт безкрайно чрез военна сила.
"Можеш да останеш на власт с танкове и оръжия само до определен етап. Ще дойде денят, в който и ти ще си тръгнеш", заяви Ердоган на среща в Истанбул.


Припомняме, че преди броени дни Редоган заяви пред БиБиСи, че Турция вече е изгубила надежда, че Сирия ще отговори на международните искания за прекратяване на насилието и провеждането на демократични реформи. Вече не очакваме правителството на Башар Асад да прояви честно, убедително, смело и решително лидерство. Никой вече не очаква, че той ще отговори на исканията на международната общност, заяви Ердоган пред турски депутати.


Междувременно, сирийската опозиция заяви, че няма намерение да проведе преговори с настоящия президент на страната. „Разговорите с нашите руски колеги протекоха ползотворно. Вярваме, че е необходимо Русия и международната общност да изпратят ясен сигнал с искания Башар ал-Асад да подаде своята оставка", каза лидерът на Сирийския Национален съвет Бурхан Галюн на среща с руския външен министър Сергей Лавров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог