Свързани новини

14.11.2011 10:14

Сергей Станишев: Ще се противопоставя на опитите партията да затъне във вътрешни междуособици

Видян 1469 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Подготовката за следващите парламентарни избори започва от днес. Целта може да бъде единствено БСП да ги спечели. Категорично ще се противопоставя на каквито и да било опити, от когото и да било, партията да пропилее възможностите, които се откриха пред нас и да затъне във вътрешни междуособици. Това заяви председателят на НС на БСП Сергей Станишев по време на разширеното заседание на Националния съвет на партията.
Лидерът на БСП напомни оценката на по- голямата част от обществото, според което провелите се избори не бяха свободни, честни и демократични. Той определи състоялата се кампания като мръсна и опорочена. По думите му обаче случилото се не може да бъде сведено единствено до оправданието „откраднаха ни изборите”. Станишев изтъкна слабостите, които БСП трябва да преодолее. На първо място той посочи мудната и по- малко ефективната организация. „Трябва да е ясно на всички партийни ръководства, че водещият критерий, по който трябва да се подбират кандидатите за публични длъжности и да се правят номинации, е тяхната популярност и избираемост”, заяви на второ място Станишев. На трето място той изтъкна паралелните кандидатури. Лидерът на БСП отбеляза, че партията е загубила поне в 5 общини заради разминавания и противопоставяне с партньори от Коалиция за България. „На тези избори наши другари, наши членове и активисти на партията, които заради несъгласие с официалните ни кандидатури, решиха или да не работят изобщо за кампанията, или тайно да подкрепят други кандидати”, добави Станишев.
В анализа си за изминалите избори лидерът на БСП изтъкна, че партията се изправя на крака, припозната е като алтернатива на ГЕРБ, способна да води битка в името на висши ценности, каквито са свободата и демокрацията. „Днес БСП е партия по-мърда, по-силна и гледаща към бъдещето с отговорност пред България”, заяви Станишев и добави, че БСП е единственото препятствие пред амбиции на ГЕРБ за тотална и безконтролна власт. Той изтъкна, че левицата успя да устои на натиска, заплахите, провокациите. Макар да не е победител в изборите, БСП се представи достойно на тях и спечели симпатиите и уважението на много български граждани. „След тези избори имаме силен съюзник в лицето българските граждани”, заяви Станишев.
Лидерът на БСП изрази гордостта си от откритата и честна кампания на партията. „Нашето оръжие бяха каузата ни, истината и разговорът с хората!”, добави Станишев. Той изтъкна, че Ивайло Калфин и Стефан Данаилов са най-добрите и силни кандидати, които БСП можеше да излъчи. Станишев благодари на кандидатите и на активистите на партията, които не само работиха всеотдайно, но и устояха на натиска, тормоза и заплахите. „Никой няма да бъде забравен. Нашите активисти и симпатизанти могат да разчитат, че ще направим всичко възможно да ги защитим и отстоим”, категоричен беше Станишев.
По отношение на ГЕРБ, лидерът на БСП коментира, че те губят доверието на хората. „През 2009 г. огромна част от гласовете за ГЕРБ бяха „по любов”, днес имаме работа или с „платена любов”, или с „любов по принуда”, отбеляза Станишев. Той напомни, че дори ГЕРБ, които като управляващи носят отговорността за провеждането на изборите, настояват за касиране по места.  Лидерът на БСП отбеляза, че левицата трябва да попречи на ГЕРБ да проведе по същия скандален начин и следващите парламентарни избори. „Не можем да оставим без последствия случилото се, защото, ако нищо не предприемем, то ни чака не само на предстоящите парламентарни избори, но може би и за дълги години напред”, предупреди Станишев. Той изтъкна, че БСП не приема изборен резултат, постигнат по този начин. „Премълчаването на всичко случило се би било предателство пред всички свободни българи и особено пред тези, които въпреки натиска гласуваха за нас”, каза още Станишев.
Пред журналисти Станишев коментира, че няма да влиза в партийни диалози с Георги Първанов, защото до 23 януари той е президент и е надпартиен. „Не мисля, че е коректно”, аргументира се лидерът на БСП. По отношение на промяната в партията, той изтъкна, че тя се извършва вече две години и ще продължи. Станишев отново отбеляза, че на изборите БСП беше припозната като реална алтернатива на ГЕРБ. На предстоящия конгрес на партията председателят на БСП покани Първанов да седне на първия, а не на последния ред.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби