Свързани новини

11.11.2011 12:52

Днес е специален ден - 11.11.11.

Видян 1792 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес е 11.11.2011 г., ден, в който стотици избраха да се бракосъчетаят за късмет, други търсят лоша поличба в съвпадението, а трети нехаят изобщо за разни там съвпадения, пък било то и кармични, пише BNews.


Хората още от древността са вярвали в силата на цифрите и числата. Съществува и учение за тях - нумерологията, наричана още "алгебра на съдбата".


В нея числата се делят на "щастливи" и "нещастни". От гледна точка на нумерологията двете единици в числото 11 са могъща комбинация. Двойката единици представлява баланс на духовното и материалното. 11 се отнася и към т.нар. господстващи числа, когато връзката с Вселената е много по-силна.


Според нумеролози 11.11.11 ще донесе много хубави неща в живота ни: богатство, успех, късмет, дори промяна на съдбата. Причината не е само в съчетанието на единици.


Тази година на 11 ноември има пълнолуние, влиянието на Луната върху живота и здравето на човека се усилва.


Учените наричат естественото ни преклонение пред подобни календарни поредици апофения. Това е човешки дефект на мисленето, който се състои в намирането на връзка между несвързани събития. Някои обичат да го наричат поличба, но е мозъчен бъг.


Въпреки техническия прогрес и пренебреженителното отношение към суеверията, магията на три 11-ици привлича много влюбени,


които са избрали точно днешния ден, за да сключат брак. Надеждата за по-голям късмет натрупа опашки и пред ритуалните зали в София. За днес там са записани 113 сватби, като първата започва в 10.00, а последното бракосъчетание е от 18.00 часа.


Цифровият куриоз със сигурност ще бъде белязан с безброй сватби по света, а не с погребения, както вещаят феновете на Апокалипсиса.


Романтичното градче Гретна Грийн на границата между Англия и Шотландия ще приюти цели 50 брачни церемониала. А в други, "по-обикновени" дни от годината, техният брой рядко надвишава една дузина, пише в. "Дейли мейл".


Датата 11 ноември има и своя история - мирът след Първата световна война е бил парафиран в 11 часа на 11 ноември 1918 година.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

телец