Свързани новини

10.11.2011 12:38

Ирина Бокова: Не ни достигат 65 милиона долара от бюджета за 2011 г.

Видян 1130 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Организацията за образование, наука и култура на ООН (ЮНЕСКО) планира да намали разходите си и да създаде фонд за спешни нужди, за да събира пари, след като приемането на палестинците за пълноправни членове на организацията доведе до спиране на жизненоважното финансиране от страна на САЩ и Израел, заяви генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, цитирана от Дарик Нюз.  
    
Бокова добави, че на ЮНЕСКО не й достигат 65 милиона долара от бюджета за 2011 г. и организацията очаква предложения от страните членки за запълване на тази дупка.
   
Ще продължим активно процеса на реформи и ще пестим, колкото е възможно, ще се постараем да намалим административните си разходи, заяви Боковa пред журналисти в централата на организацията в Париж. Според нея създалата се ситуация е добра възможност да продължи реформирането на ЮНЕСКО, посочва БТА.
   
Организацията е получила хиляди писма на подкрепа, включително с дарения, и сега разработва план как да събере още средства за дейността си. Ще създадем спешен фонд, който да приема дарения от правителства, от частния сектор, от отделни граждани и филантропи, каза Бокова и добави, че взимането на заеми е само краен вариант. Попитана дали някои от членовете на ЮНЕСКО като богатите държави от Персийския залив, които са подкрепили молбата на палестинците за пълноправно членство, са предложили веднага да помогнат на организацията с пари в брой, Бокова отговори отрицателно.
   
Тя заяви, че не вярва САЩ за дълго да спрат финансирането на ЮНЕСКО, но добави, че ако две години те не направят вноските си, ще бъде замразено правото им на глас при вземане на решения.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Дан Колов оживява и възпитава в детска книга

Дан Колов оживява и възпитава в детска книга

"Много се вълнувам да споделя с вас, че на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни