Свързани новини

09.11.2011 16:36

БДЖ шеф: Имаме да режем толкова живо месо от железницата

Видян 2630 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изпълнителният директор на БДЖ Йордан Недев заяви, че е направен изключително задълбочен анализ, за да се прецени колко служители са необходими на "БДЖ – Товарни превози", предаде Фокус.



„Имаме да режем толкова живо месо от железницата. Колкото по-малко хора в този процес има, толкова повече отговорност има и се знае кой носи отговорност и знае, че ще го намерим, ако не го направи. В момента 5 души отговарят за един процес. Това е направено нарочно, за да няма никаква видимост и всеки да прави каквото си иска в предприятието, което в момента е боклук”, не спести истината Недев. „За наше най-голямо съжаление сигурно ще си тръгнат и много ценни хора”, добави още той.



Ивайло Иванов – управител на „Товарни превози” ЕООД посочи, че в БДЖ все още продължава да има работно време 12 часа на ден и ефективна работа 4 часа.  Към момента „Товарни превози” няма да спре нито един влак и обслужване на нито един клиент. На 20 гари за товаро-разтоварителна дейност ще бъде спряно обслужването. Дружеството „Товарни дейности” е привлякло превози от автомобилния транспорт и товарна дейност, която по принцип се извършва по река Дунав. Обемите превозени товари през последните три месеца са увеличени с около 5000 тона на ден. В сравнение с очаквания обем през края на 2011, ръстът през 2012 г. ще е поне 10 %. За цялата година обемът е около 12-13 милиона тона. В момента се работи с около 2500 вагона и още 2500 вагона, които не са ремонтирани. Закупени са нови 11 вагона. Предприети са мерки за ремонт на 31 локомотива.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат