Свързани новини

08.11.2011 14:59

Йорданка Фандъкова: Изборите свършиха, време е за работа

Видян 1433 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът на София Йорданка Фандъкова, която получи втори мандат за управлението на града положи клетва на вчерашното тържествено заседание на новия Столичен общински съвет. Същото направиха и новоизбраните районни кметове.
На заседанието Фандъкова обяви, че през новия мандат ще заложи на строга финансова дисциплина, съкращаване на разходите и привличането на европейски средства.
„Изборите свършиха - време е за работа“, призова кметът. Тя обясни, че в управлението на града за нея ще бъде важен всеки гражданин и ще разчита на работа с всички политически сили в общинския съвет в името на интересите на София. „Добрите решения нямат партиен цвят“, заяви Фандъкова.
Тя настоя всеки общински съветник, който има сигнали за нередности да ги подава до нея или до компетентните органи.
Между новите общински съветници прехвърчаха искри заради предложението на ГЕРБ Андрей Иванов отново да е председател на СОС. От БСП контраатакуваха с номинацията на Георги Кадиев. В крайна сметка от 60 гласували 34 бяха За Андрей Иванов и той бе преизбран на поста, а Кадиев получи 17 гласа. Имаше и 9 недействителни бюлетини.
Дебат сред съветниците предизвика и последната точка от днешното заседание - даването на мандат на представителите на общината в общото събрание на Общинска банка на 11 ноември. По време на дискусията беше заявено, че Иванов е извършил закононарушение със забавянето на подписката за свикването на референдум в район Искър срещу застрояването, но самият Иванов опроверга Борислав Цветков от БСП, че подписката е преминала цялата процедура, предвидена в закона.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

козирог