Свързани новини

03.11.2011 14:06

Папандреу не е подал оставка и нямал намерение да го прави

Видян 1589 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Гръцкият премиер Георгиос Папандреу не е подал оставка и няма намерение да го прави, заявила Реджина Вартзели, която е началник на кабинета му, за гръцки вестник, предаде БНР. Премиерът не е подал оставка и не възнамерява да подава оставка, казала Вартзели за уебсайта на вестник "Прото тема".


Политическата криза в Гърция достига критична точка, след като министри и депутати от управляващите се обявиха против поискания от премиера референдум. Георгиос Папандреу свика извънредно заседание на Министерския съвет. Според някои анализатори на него премиерът би могъл да подаде оставка.


Междувременно министри от правителството в Атина се разграничиха от решението на премиера за референдум. Пред гърците не стои дилемата за излизане от еврозоната, съобщи финансовият министър.


Депутати социалисти пък заявиха в парламента, че няма да подкрепят вота на доверие. Няма шанс правителството да получи необходимите гласове за подкрепа, единодушни са всички коментари досега. Гласуването е предвидено за петък.


Лидерите на страните от еврозоната поставиха ултиматум пред премиера на Гърция, че до референдума страната няма да получи спасителната финансова помощ, без която Гърция ще фалира. Опозицията поиска незабавно оставка на премиера и спешна намеса на президента на републиката за съставяне на временно правителство.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е