Свързани новини

31.10.2011 16:30

Промени в кабинета след бюджета

Видян 1788 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След внасянето и приемането на бюджета на държавата за 2012 г., който според финансовия министър Симеон Дянков на практика е същият като миналогодишния, в правителството предстои ремонт.
В кулоарите на властта вече се говори, че поне двама министри най-вероятно ще се разделят с постовете си. Основната причина и за двамата е бездействие.
Трайчо Трайков бърза, след като даде на дружеството ЕВН, откъдето дойде в кабинета, топлофикацията в Пловдив, да спазари и държавния дял от 33% в енергийното дружество. Неговото име е най-често споменаваното като пътник. Премиерът на няколко пъти го отърва на косъм от уволнение. Той не успя да задвижи нито един енергиен проект, еврофондовете при него също се бавят.
Най-скандална е ситуацията при парите за иновации, където усвояемостта е около нулата. А именно това е големият проблем на нашата икономика. От парите за насърчаване на конкурентоспобност пък са раздавани щедри помощи на партийци, показват проверки.
Голям провал на Трайчо и ресорния му заместник Иво Маринов е липсата на каквато и да било политика или поне реакция по отношение на туризма. Така и не стана ясно какво се случи с похарчването на над 30 милиона бюджет за реклама. Стига само да кажем, че най-голям е спадът на пазара, на който похарчихме най-много пари – британския. Срив има и на вътрешното търсене, а навсякъде в ЕС именно то е доминиращо.
Просветният министър Сергей Игнатов отново успя да забърка скандал с БАН баш в седмицата преди избори. Той силово, заради личната си война, реже бюджет на учените, въпреки че Дянков му дава повече пари за ресора.
Нищо добро не се случва и в средното образование, където министърът само парира действията на активната си заместничка Милена Дамянова. Всъщност, в резултат на пасуването и преченето на министъра, имаме 80 закрити училища за 2 години.
Бизнесът също има право, когато говори, че въпреки възможностите, давани от еврофондовете, нашата образователна система продължава да бъде неадекватна на съвременните изисквания и да не дава подготвени кадри. През последните две години твърдо заемаме и последните позиции по грамотност в Европа.
Трябва да добавим само далаверата за милиони, при която министерството даде пари на Майкрософт за наем на програми, вместо да използва безплатни алтернативи, както вече се прави в цял свят.
Запознати прибавят към веселата компания и екоминистър Нона Караджова. Кметовете обясниха по време на кампанията за местни избори колко неадекватно нейното ведомство предлага фондовете по совите програми.
Нона също се забърка в корупционен скандал. Фирми от нейния приятелски кръг вземат сочни поръчки за милиони от министреството за никаква практическа работа. Схемите й се бяха разпростряли чак до МРРБ, но Плевнелиев успя да изтласка нейните хора и фирми оттам.
По партийна линия също ще има упражнение изтласкване. Колкото и тежко да е де юре и де факто, на него ще бъде подложена Искра Фидосова. На нея се дължи сбърканият изборен кодекс, промени в който поискаха регионалният министър Павлова и кметът на София Фандъкова, както и безумно неквалифицираната работа на ЦИК.
Все повече се говори в обществото и по съмнението има ли и каква точно диплома едроватата дама. Ако подозренията се окажат верни, може да има Калинка Илиева 2.
Знаково беше отсъствието на нейната фигура не само от трибуната, но дори и от залата на пресконференцията на ГЕРБ в НДК в нощта на изборите. Освен нея, нямаше други отсъстващи от върушката на управляващите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

скорпион