Свързани новини

28.10.2011 17:18

Сергей Станишев: На втори тур изборът е между демокрацията и диктатурата

Видян 1418 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На втори тур изборът е между демокрацията в България и диктатурата. Ако не се направи сега, на следващите парламентарни избори може да бъде късно. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на пресконференция в централата на партията. По думите му, въпреки опитите на ГЕРБ да демотивира хората със създадения около изборите хаос, има смисъл да се гласува. „Нещата са изцяло в ръцете на българските граждани”, заяви Станишев и изрази увереност, че много хора ще защитят правата си и ще накажат една арогантна, самовлюбена и безразлична към българите власт. Лидерът на БСП изтъкна, че ако гражданите гласуват по съвест, сценариите на управляващите няма да сработят.  Станишев отбеляза, че страхът и репресиите продължават да бъдат част от стратегията на ГЕРБ между двата тура. Той даде пример с кандидат на БСП за кмет, който печели изборите и веднага на следващия ден съпругата му е уволнена от работа.
Станишев изрази възмущението си от практически провалените на първи тур избори. Той беше категоричен, че отговорност за най- скандалните избори за последните 21 години носи правителството. Лидерът на БСП отново настоя за повторно ръчно преброяване. „Ако управляващите откажат да се направи легитимна проверка на резултатите, това ще означава, че крият нещо”, добави Станишев. Той напомни, че общият брой на невалидните бюлетини е достигнал безпрецедентно число - 700 000, поради което стои въпросът за честността на изборите, за правото на гражданите да гласуват свободно и за отчитането на техния вот почтено.
Станишев изтъкна, че на дневен ред е въпросът дали ЦИК ще успее да осигури честни и почтени избори на втория тур. По тази причина БСП изпраща писмо до ЦИК с молба Комисията да се произнесе с решение по неуредиците в изборния ден. Станишев предупреди, че ако не се вземат мерки, може да се говори за провал и на втория тур. От БСП за категорични, че има много предпоставки за недоверие към резултатите и няма да се поколебаят да искат касиране.
Лидерът на БСП отбеляза, че за втория тур на изборите левицата протяга ръка към кандидатите от всички други партии от демократичния спектър, към който обаче ГЕРБ не принадлежат. „Основен опонент и алтернатива на ГЕРБ е БСП”, добави Станишев.
Лидерът на БСП предложи Бойко Борисов да бъде награден със златен скункс заради провалените избори. „Аз не съм се целувал с г-н Доган, Бойко Борисов е”, заяви лидерът на БСП. Той отбеляза, че Борисов подарява кучета на тези, които цени и уважава и напомни, че такъв подарък са получавали както Обама и Путин, така и Ахмед Доган. „Така че да не обяснява врели-некипели”, коментира Станишев думите на премиера от днес. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

830 евро става минималната заплата в Гърция

830 евро става минималната заплата в Гърция

Минималната заплата в Гърция от 1 април ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви