Свързани новини

26.10.2011 17:29

Фандъкова дава рамо на Плевнелиев

Видян 1622 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като през последните два дни даде важни указания как да бъде преправен изборният кодекс, за да не се повтарят грозни изпълнения като на неделния вот, кметът на София Йорданка Фандъкова от днес отново влиза в кампания. Този път тя няма да се бори за себе си, а за близкия й приятел Росен Плевнелиев.
“Ще дам всичко от себе си за каузата. Много е важно хората да излязат отново да гласуват”, коментира специално за 19’ тя.
Фандъкова, която спечели втори мандат в София и затвърди успеха си от частичните избори преди две години, има ноу-хау за победата. Тя успя да изтегли и оспорваната от някои общинска листа на ГЕРБ до 48%, което гарантира запазване на броя на съветниците на управляващите в милионния град.
Въпреки всичко като мажоритарен кандидат тя събра 6% повече от своята партия. Изчисленията на експертите са, че е успяла да привлече повече гласове от Бойко Борисов през 2007 г.
Заедно с Фандъкова за Плевнелиев и в подкрепа на неговия щаб застава и Малина Едрева. Тя изкова победите в двете супер успешни кампании на Йорданка Фандъкова за кмет. “Основната цел, която си поставяме е възможно по-голяма активност в София”, обяснява лидерката на ГЕРБ в софийския местен парламент.
Докато Фандъкова работи за Плевнелиев, в нейния кабинет на “Московска” №33 кипи усилена дейност. Там се разгръща спешен ремонт, който трябва да освежи покоите на градоначалника. Най-важната канцелария в Столичната община не е реновирана от далечните времена на Софиянски.
Във фоайето пред кабинета на Фандъкова с неговата специална резбована врата са складирани всякакви предмети. Включително и останалите от пребиваването на Бойко Борисов светли кожени гарнитури. Повечето от тях ще бъдат върнати след приключване на работата на майсторите. Със сигурност дървените ретро мебели, които са основен акцент в интериора и са наследство от десетилетия, няма да бъдат изхвърляни. Фандъкова няма да може да се върне на работа в общината поне още седмица, прогнозират спецовете.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

На 1 април, понеделник, от 11:00 часа, ще бъде ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!