01/02
04.11.2008 17:06

6 години на топло за купуване на гласове, искат жълтите

Видян 1237 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според НДСВ наказанието за организаторите и извършителите на търговията с гласове, която се превърна в обичайно явление покрай изборите у нас, трябва да бъде завишено до 6 години лишаване от свобода. Жълтите депутати смятат, че само затворът ще изкорени порочната практика. Според тях минимумът, който трябва да лежат на топло търгуващите с волята на избирателите е 1 година.
В момента за организаторите се предвижда затвор от 3 години, а по предложение на Главния прокурор се прие извършителите, които признаят вината си и съдействат на разследването да отървават каквито и да било санкции.
"Обмисляме възможността, когато се констатира, че дадена партия е купувала гласове, те да й бъдат отнемани", посочи жълтият депутат Яне Янев. Както е известно ДПС избраникът Четин Казак обяви, че ще настоява анулирането на резултатите на партия, която е прилагала нерегламентирания метод за набиране на гласоподаватели. Царисите са категорични, че е важно въвеждането на наказателно преследване за поръчителите на купуването на гласове.
От НДСВ ще предложат още парламентарният вот да се провежда в работен ден, да се забрани влизането в стаята за гласуване с мобилен телефон или друго технологично средство за регистрация на вота, а също и тя да не бъде оградена от четири страни и да представлява гише. Жълтите са за въвеждане на преференциално гласуване с праг от 10% от районната избирателна квота.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а