Свързани новини

24.10.2011 12:02

Съветската армия влиза в Лувъра?

Видян 1519 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Стъклена пирамида пред т.нар. Паметник на Съветската армия може да стане новият символ на София. Модерната прозрачна конструкция като тази пред Лувъра в Париж ще се впише хармонично в парковото пространство. В пирамидата пред паметника творци от цяла Европа ще представят арт прояви и пърформанси, смята художникът Георги Пехливанов-Интрото.
Авангардният творец е категоричен, че новият Столичен общински съвет ще даде рамо на идеята му, насочена в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 година.
Във връзка с дебатите в медиите по повод паметника и особено след акцията по оцветяването му, авангардният художник от Варна Георги Пехливанов-Интрото предлага да насочим усилията си към бъдещето на монумента и да решим най-сетне как той да се впише хармонично в тъканта на модерния град, в парковото пространство. По тази причина само седмица или две след изборите той смята да запознае новия състав на Столичния общински съвет с оригиналната си идея, като е убеден, че новоизбраните съветници ще застанат зад нея, независимо от политическите си пристрастия.
Според Георги Пехливанов бъдещата стъклена пирамида пред паметника ще се превърне в един от новите символи на столицата ни - той е убеден, че съоръжението ще има функциите и на модерно изложбено пространство, в нея ще гостуват авангардни млади творци и автори от цяла Европа и ще представят свои арт проекти. Нощем пирамидата пред паметника ще се осветява с ефектно осветление, допълва художникът, според когото тя ще бъде един от силните козове на София при кандидатстването й за Европейска столица на културата през 2019 г.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,