Свързани новини

20.10.2011 16:49

Стефан Данаилов: Очаквам поучителни изненади на изборите

Видян 1989 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Очаквам поучителни обрати, както и доказателство, че българинът се интересува от съдбата си и е способен на трезви решения”, заявява в интервю за следващия брой на седмичника Супер 19’ кандидатът за вицепрезидент от БСП и главен герой в сериала на бТВ Стъклен дом Стефан Данаилов.
Той обяснява ясно своето предчувствие: “Кризата постави въпроси, които са в основата на левите идеи – за повече справедливост в живота ни и в разпределението на създаваните от всички блага. Всяка криза има един главен резултат. Бедните стават по-бедни, богатите по-богати. Трябва да спре процесът на все по-голямото и непоносимо обедняване на болшинството хора и загиването на средния и дребен бизнес.  Всичко, за което се бори БСП днес, е актуален дневен ред за обществените отношения в Европа и Света. Точно във време на криза водещите страни в Европа ни дават пример  за защитна социална политика, подпомагаща най-слабите социални слоеве, а оттам и запазване покупателната им способност, което е и защита на дребния бизнес”.
Запитан за това дали постът на вицепрезидент не е излишен, Стефан Данаилов коментира: “Твърдо съм убеден, че постовете не са бутафорни. Вече казах, че ще направя работата ни прозрачна, ще се стремя гласът на хората да бъде чуван всеки ден в Президентството”.
Цялото интервю на Ламбо четете в Супер 19’ от понеделник.
Вчера Данаилов коментира и закачката с него на премиера във връзка с училищата по изкуствата: “Мислех, че премиерът Бойко Борисов е мъжко момче, но явно съм се излъгал. Чух, че чак ми е направил комплимент -  наричайки ме „това момче”, за което му благодаря. По-лошо е, че някой от екипа му е подал грешна информация. С влизането си в Министерството на културата си поставих за цел чрез системно увеличаване на средствата за обучение на кадри в училищата по изкуствата и културата да ги превърнем в атрактивно място за подготовка и реализация на талантите в България.
От 13 милиона лева за 2005г. делът в годишния бюджет на МК за образование през 2009 г. нарасна на 22, 7 мил. лв. Броят на училищата по изкуствата през тези 4 години нарасна на 23. По наше предложение бе прието предложение за изменение  в Закона за народна просвета, които регламентираха приема в тях от първи, трети, осми и девети клас. Усъвършенствахме Наредбата за условията и реда за социална закрила на деца с изявени дарби и отпускахме ежегодни стипендии и еднократни творчески помощи на 785 деца за участие в майсторски класове и пленери. Съвместно с НФ Култура осигурихме 103 десетмесечни стипендии в чужбина.
Общата сума инвестирана за подпомагане дейността на училищата по изкуствата и културата от 2005-2009 г. е 89 013 950 лв”.


 


Снимка: БТА



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес ще имате доста неща за уреждане

Днес ще имате доста неща за уреждане. Преди обяд